Kamera z osobnym guzikiem blokady do zapisu. Cena do 350zł

29 Wrz 2020, 20:50

Witam.
Szukam jakiejś Kamerki z guzikiem do zapisywania wybranych przez siebie filmów. wybrane minutowe bądz 3 (zależy kto ma jak ustawione ) podczas jazdy.
Wiadomo tego jest pełno, 2 lata temu kupiłem jakąś zwykłą z blokadą.
dawała rade ale juz padła.
Teraz ją znalazłem na allegro za 40 zł :D
G-sensor mnie nie interesuje.
Dzieki bardzo.
hany771
Nowicjusz

30 Wrz 2020, 08:58

Wszystkie kamery mają taką opcję zapisu i mają do tego odpowiedni przycisk. Jeżeli chodzi o coś sensownego w twoim budżecie to myślę że możesz zerknąć np. na model Xiaomi 70MAI Dash Cam Pro lub NAVITEL R600 Quad HD (tu warto sobie kupić ochronę na ekran bo bardzo szybko się rysuje).
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

30 Wrz 2020, 17:24

Polecam tą xiaomi, mam wiele urządzeń od xiaomi, telefon, powerbank, ową kamerę i nigdy się nie zawiodłem na ich produktach :ok:
malmon3
Aktywny

30 Wrz 2020, 17:45

Kurcze nawet nie wiedziałem. Przeglądałem wiele instrukcji kamer i nigdzie nie było napisane ze ten guzik zapisuje filmik :D
Kupiłem Xiaomi 70MAI. Mam nadzieje ze jest tam gdzieś pod ręką ta opcja bo przegladałem i tez nie ma nic napisane.
Pierwsza kamerka 4 lata temu jakaś zwykła to dostawała z liścia strzała jak coś sie smiesznego algo groznego się wydarzyło zeby G sensor zadziałał i zapisał :)
Temat zamkniety dzięki
hany771
Nowicjusz

09 Paź 2020, 19:27

No i sie myliłeś kolego.
kupiłem Xiaomi 70MAI Dash Cam Pro i ona nie ma tego guzika !!
A to było dla mnie najważniejsze .
Dzięki .
hany771
Nowicjusz

11 Paź 2020, 15:37

hany771 napisał(a):kupiłem Xiaomi 70MAI Dash Cam Pro i ona nie ma tego guzika !!
Ma jest to drugi przycisk z funkcyjnych licząc od lewej, a masz ich cztery.

Załączam Ci instrukcję. Zobacz sobie stronę nr 6 z przyciskami i dalej nr 12 i 13 gdzie jest opisane jak wygląda to zabezpieczenie manualne nagrania.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Tu masz na zdjęciu zaznaczony te przycisk.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Rokiko
Forumowicz VIP

11 Paź 2020, 16:01

Mam instrukcję i znam ten guzik.
Teraz sprawdziłem i racja.
Zmyliła mnie komenda głosowa która mowi ze zaczyna awaryjne nagrywanie, i posuwający sie pasek nagrywania.
Byłem przekonany ze on uruchamia nagrywania od czasu wcisnięcia :D
Ale by to było przeciez bez sensu ! dziwnie to zrobili.
hany771
Nowicjusz

11 Paź 2020, 16:19

Haha... w sumie komenda jest zbędna wystarczyło by tylko jakieś piknięcie potwierdzające taki zapis. Daj znać czy jesteś zadowolony z nagrań.
Rokiko
Forumowicz VIP