ArteK napisał(a):Różnic może być sporo ale ogólnie wydajność ich będzie na podobnym poziomie.
Wydajność jest najważniejsza, więc tu będzie ok.
ArteK napisał(a):Co ważne u Ciebie zerknij na porty wyjścia na karcie bo mogą być Hdmi, DP i DVI.
Na tej karcie, którą chcę kupić są 1x HDMI 2.0b i 3xDP 1.4. W monitorze mam DVI D oraz VGA. Będę zatem musiał dokupić przejściówkę HDMI - VGA albo HDMI - DVI D albo DP - VGA albo DP - DVI. Monitor mam bez głośników, więc chyba nie ma znaczenia jaką kupię. Zapewne taką, która będzie tańsza
A tak przy okazji wentylatorów, to na mojej płycie mam jeden wentylator ( na procesorze ) i jest podłączony do gniazda CPU FAN1. Na obudowie mam też wentylator, ale nie jest nigdzie podłączony. I zastanawiam się, czy kiedyś przez przypadek odłączyłem tą wtyczkę z tego wentylatora, czy wypadła z jakiegoś gniazda. Gdzie można na tej płycie podłączyć ten drugi wentylator? Obok złącza, gdzie jest podłączony wentylator procesora znalazłem złącze 4 pin CHA FAN1/WP. Opis wskazuje, ze jest to złącze do podłączenia wentylatora pompy wodnej. Więc zwykły wentylator ( na obudowie ) można do niego podłączyć? Może stamtąd ta wtyczka wypadła? Płyta to ASRock H310M-HDV.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...