Karta pojazdu - kiedy wydawana?

20 Maj 2016, 20:19

Witam.
W lipcu 2015 zakupiłem samochód sprowadzany zza granicy od handlarza.
Obecnie potrzebuję "wbić" w dowód rejestracyjny założoną przeze mnie instalację LPG. Potrzebna jest do tego karta pojazdu, która albo wsiąkła totalnie albo (jak kojarzę) w ogóle nie była w moich rękach. Numer karty pojazdu składający się z trzech liter i siedmiu cyfr jest wpisany w dowodzie rejestracyjnym. W związku z tym jest możliwość, że nikt nie odebrał jej do tej pory ze Starostwa? Przeszukałem wszystkie możliwe miejsca i nigdzie karty pojazdu nie widzę.... Nie chce mi się wierzyć, że mogłem ją gdzieś zapodziać.
Jestem współwłaścicielem pojazdu, a tablice i twardy dowód odbierał mój teść będący właścicielem pojazdu... Karta pojazdu w którym momencie jest wydawana?

Pozdrawiam serdecznie ;)
patrickptb
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2009
Auto: Opel Astra G
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

21 Maj 2016, 11:25

patrickptb napisał(a):Karta pojazdu w którym momencie jest wydawana?
W momencie zakończenia rejestracji pojazdu tzn.kiedy odbierasz juz normalny DR w WK....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014

22 Maj 2016, 00:17

okej a jeśli starostwo znajduje się w innym punkcie niż wydział komunikacji to karta wydawana jest i tak w WK razem z tablicami?
Nawet jak starostwo znajduje się w innej miejscowości, to DR i KP wydawana jest w WK.
patrickptb
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2009
Auto: Opel Astra G
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

22 Maj 2016, 19:59

To nie ma znaczenia.Dokumenty końcowe dostajesz tam gdzie je składasz do rejestracji...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pakiet tuningowy TRD dla nowego Lexusa CT F SPORT
    Japońska firma TRD, dostawca fabrycznych rozwiązań tuningowych dla Lexusa, przygotowała zestaw akcesoriów do tuningu nowej wersji hybrydowego kompaktowego hatchbacka Lexus CT F SPORT. TRD oferuje elementy zestawu aerodynamicznego ...
    Najszybsza taksówka w Pradze - Skoda Fabia R5
    Zespół ŠKODA Motorsport uczcił najbardziej udany sezon w swojej historii w spektakularnym stylu. Tuż przed Świętami Bożego Narodzienia fabryczny kierowca ŠKODY Jan Kopecký, sprezentował przypadkowym ...