Kategoria B1, waga oraz przeglądy.

02 Mar 2011, 19:20

Witam. Jestem w trakcie robienia kursu na prawo jazdy kat. b1. Egzamin już nie długo, a więc czeka mnie wybór samochodu. Wiadomo jak to z nimi jest. Może połowa faktycznie waży <549kg. I dziś usłyszałem w skp, że co przegląd trzeba ważyć samochód. Czy to prawda? W takim wypadku zaczęły by sie problemy z wyborem. Zależy mi na samochodzie zarejestrowanym na 4 osoby, a praktycznie żaden, który jest zarejestrowany na tyle osób nie ma faktycznie spełnionych wymagań wagowych.
Averos
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz

02 Mar 2011, 22:22

Averos napisał(a): I dziś usłyszałem w skp, że co przegląd trzeba ważyć samochód. Czy to prawda?

Trudno mi jednoznacznie zając stanowisko w tej sprawie bo takiego"wynalazka"na OBT jeszcze nie mialem.Moge jedynie powiedziec ze jezeli cos takiego będe mial to na pewno skorzystam z wagi... :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Siłacz wagi lekkiej - kompaktowy crossover
    Po prezentacji Toyoty C-HR, kompaktowego crossovera japońskiej firmy, wśród mnóstwa pozytywnych komentarzy, w tym dotyczących awangardowej stylistyki i napędu hybrydowego, pojawiły się również pytania ...
    Czy nowy Lexus CT zyska napęd elektryczny?
    Brytyjski magazyn Auto Express analizuje przyszłość popularnego w Europie Lexusa CT 200h przewidując, że nowa generacja samochodu, oparta na platformie TNGA pojawi się w 2020 roku i – w przeciwieństwie do aktualnego ...