Ubezpieczenie PZU

24 Lut 2011, 16:48

Witam zakupiłem dwa tygodnie temu samochód wraz z ubezpieczeniem które jest jeszcze ważne ok 6 miesięcy. Sprzedający powiedział mi ze będę musiał zapłacić jeszcze 2 ratę. I teraz moje pytanie czy muszę się wybrać do tego PZU i im zgłosić ze jest nowy właściciel czy tez mogę poczekać aż minie 6 miesięcy i wtedy zapłacić 2 ratę. Zaznaczam ze mam 20 lat.
wrobellito
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

24 Lut 2011, 16:57

Było już tyle razy na forum..... :evil:
Od daty zakupu masz 30 dni na decyzję itd itd itd. Jak się zdecydujesz zostać, to idziesz do PZU i spisujesz aneks do umowy i oni cię przeliczają i albo dopłacasz albo nie - zalezy to od zniżek jakie masz ty i jakie miał poprzednik. Jak nie to w ciągu tych 30 dni składasz wymówienie polciy itd itd itd.
Poszukaj na forum i to w tym dziale - jest to opisane.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

26 Lut 2011, 20:17

wrobellito napisał(a):Sprzedający powiedział mi ze będę musiał zapłacić jeszcze 2 ratę.

Wprowadził Cię w błąd. Nikt za nikogo rat nie będzie płacił. Idziesz do PZU, przedstawiasz sytuację i PZU robi aneks do umowy i wylicza ile masz zapłacić składki.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

26 Lut 2011, 21:38

wrobellito napisał(a):Zaznaczam ze mam 20 lat.

Lepiej znajdz sobie osobe ktora ma znizki i weż ją na współwłasciciela.Mniej bedziesz płacil kasy....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

03 Mar 2011, 16:39

Współwłaściciela ze zniżkami dobrze mieć, ale nie zawsze łatwo go znaleźć:)
kropek
Nowicjusz

Miejscowość: z kartki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...