Keyless Go - system nie działa tak jak powinien

19 Maj 2021, 14:33

Cześć wszystkim , kupiłem audi a7 i po jednym dniu użytkowania pojawił się problem tego typu ze przestało działać keyless go , samochód trzeba otwierać z kluczyka a wcześniej działało bez kluczyka , aby autko odpalić trzeba przyłożyć kluczyk w wyznaczone miejsce , bo tak to nie zapala , keyless go zadziała raz po chwilowej przerwie i potem nie działa , znowu się odczeka chwile to znowu zadziała , bateria w kluczyku wymieniona i jest tylko jeden kluczyk
SzybkiBilly16
Nowicjusz

• 19 Maj 2021, 15:56

Najlepiej by było sprawdzić czy są jakieś błędy związane z tym systemem podłączając jakiś interfejs dobrze współpracujący z Audi.

Problemem może być sam pilot który nie wysyła sygnału tak jak powinien. Choć najczęściej to np. siadają czujniki np. w klamce.

Ja bym jednak sprawdził błędy i spróbował zrobić ponowną adaptację kluczyka.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

19 Maj 2021, 16:03

Czy komputerem delphi auto Com zrobię to czy nie za bardzo ?
    SzybkiBilly16
    Nowicjusz

19 Maj 2021, 16:15

Tu już nie jestem pewien ale wiem że można było coś podziałać z VCDS i programem LCode (pomocnik długiego kodowania). Sam tego nie testowałem ale może ktoś na forum coś jeszcze podpowie.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
      Chiny włączają hybrydy do programu elektromobilności
      Chiński rząd ogłosił, że uwzględni samochody hybrydowe w programie wspierania elektromobilności jako kolejną kategorię niskoemisyjnych aut. Nowe przepisy, które wejdą w życie w styczniu 2021 roku, mają na celu zwiększenie ...