REKLAMA
Dzień dobry, posiadam Megane 3, 2011r. 110KM, dziś rano po wciśnięciu pedału gazu mój but zalał strumień lodowatej wody, trochę ze strachu zrobiłam kółko wokół osiedla, żeby sprawdzić czy dalej będzie tak leciało. Gdzieś po minucie ustało i pojechałam do pracy, nic się nie działo do momentu włączenia klimy... Znowu wielki strumień znad pedału gazu i brzydki zapach z klimy. Przy powrocie z pracy to samo, jedynka i przy wciśnięciu gazu woda, po paru sekundach wszystko ok.
Tydzień wcześniej - 10 maja auto było na wymianie oleju, ozonowaniu klimy i wymianie filtra kabinowego, NIGDY wcześniej nie miałam żadnych problemów z czymś takim, ani z lejącą się wodą, ani z brzydkim zapachem z klimy. Po odebraniu od mechanika auto jeździło od pon do pt po 30km dziennie, klima też była używana ze względu na upały i było wszystko w porządku.
Zastanawiam się czy to może być klima, na zewnątrz jest ok. 16-17 stopni, a woda jest dosłownie lodowata. Drugi pomysł to woda, która się zebrała podczas deszczu, ale nie powinna raczej być aż tak zimna.
Z góry dziękuję za każdy podsunięty pomysł, autko jutro jedzie po pracy do mechanika.