Kia Ceed vs. Hyundai Elantra?

28 Gru 2012, 15:02

Czy ktoś miał okazje użytkować oba auta? Ewentualnie czy ktoś posiada jeden z tych samochodów i jest mi w stanie wskazać atuty i wady tych aut, chodzi o nowy samochód, w wersjach odpowiednio L i Comfort? Czekam na Wasze opinie i z góry dziękuje.
tusik007
Obserwowany

Prawo jazdy: 24 02 2007
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: nie mam

28 Gru 2012, 16:30

Ja posiadam ceeda. Wiesz jeśli chodzi o te dwa auta. Ceed w wersji L jest lepiej wyposażony niż elantra. Poza tym dużo lepiej wykonany. ( i30 to poprawiona elantra w środku). I30 to bliźniak ceeda. Zresztą wybieralem między tymi dwoma. Wnętrze ceeda jest bardziej intuicyjnie, a sylwetka w kombi moim zdaniem ładniejsza od i30. Co do silnikow. 1.6 gdi będzie mial trochę lepsze osiągi od mpi w elantrze. Kolega ma rok czasu elantre i nie narzeka. Oba palą podobnie. Mój aktualnie koło 8-9 litrów w mieście . W lato sądzę koło 8.
fizzy12
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Auto: Kia Ceed SW
Silnik: 1.6 GDI 135 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

28 Gru 2012, 18:02

Spalanie powinno nawet jeszcze bardziej spaść bo silnik musi się dotrzeć i więcej pali :D
Ja oglądałem z tych dwóch elantrę tylko i powiem, że bardzo mi się ten samochód podobał z zewnątrz i z pozycji kierowcy.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

28 Gru 2012, 19:14

Być może trochę spadnie. Co ciekawe koledze elantra pali mniej niż jest podane w danych technicznych. U mnie też się na to zanosi. Zastanawiałem się nad elantra ale sedan nie pasował do moich potrzeb niestety. Bardzo ładne auto :)
Do autora: jak chcesz coś wiedzieć o ceedzie to pisz na pw
Z chęcią odpowiem
fizzy12
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Auto: Kia Ceed SW
Silnik: 1.6 GDI 135 km
Typ: Kombi