Czy ktoś miał okazje użytkować oba auta? Ewentualnie czy ktoś posiada jeden z tych samochodów i jest mi w stanie wskazać atuty i wady tych aut, chodzi o nowy samochód, w wersjach odpowiednio L i Comfort? Czekam na Wasze opinie i z góry dziękuje.
Ja posiadam ceeda. Wiesz jeśli chodzi o te dwa auta. Ceed w wersji L jest lepiej wyposażony niż elantra. Poza tym dużo lepiej wykonany. ( i30 to poprawiona elantra w środku). I30 to bliźniak ceeda. Zresztą wybieralem między tymi dwoma. Wnętrze ceeda jest bardziej intuicyjnie, a sylwetka w kombi moim zdaniem ładniejsza od i30. Co do silnikow. 1.6 gdi będzie mial trochę lepsze osiągi od mpi w elantrze. Kolega ma rok czasu elantre i nie narzeka. Oba palą podobnie. Mój aktualnie koło 8-9 litrów w mieście . W lato sądzę koło 8.
Spalanie powinno nawet jeszcze bardziej spaść bo silnik musi się dotrzeć i więcej pali Ja oglądałem z tych dwóch elantrę tylko i powiem, że bardzo mi się ten samochód podobał z zewnątrz i z pozycji kierowcy.
Być może trochę spadnie. Co ciekawe koledze elantra pali mniej niż jest podane w danych technicznych. U mnie też się na to zanosi. Zastanawiałem się nad elantra ale sedan nie pasował do moich potrzeb niestety. Bardzo ładne auto Do autora: jak chcesz coś wiedzieć o ceedzie to pisz na pw Z chęcią odpowiem
Jak uniknąć błędów podczas zakupu używanego samochodu? Wybór i zakup używanego samochodu może być skomplikowanym zadaniem, które wymaga ostrożności, dokładności i pewnej wiedzy. Konieczne jest zajrzenie nie tylko „pod maskę”, ale także „w papiery”. ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.