REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Bardzo ciekawe auto i jeżeli masz od pierwszego właściciela z takim przebiegiem to może być kusząca propozycja. Co do samego spalania to w mieście taki wynik nie jest jakiś nadzwyczajny nawet przy samochodach typu Kia Venga. Ale na autostradzie takie spalanie to chyba z jazdą grubo ponad dopuszczalną prędkość. Jak byś jechał do 140km/h to na pewno nie spali tyle i wyjdzie podobnie jak w mieście. To nie jest auto stworzone na autostrady i o tym należy pamiętać przy zakupie.damian112 napisał(a):Zastanowiła mnie Kia Venga z 2010r, wlasciwie to 2011 z przebegiem 51tys km ( auto pewne od znajomego - Pierwszy wlasciciel kupił auto w salonie Kia PL) pod tym względem jest to plus, lecz odrzuca mnie lekko jego biedna wersja niczym Skoda Fabia... Auto poza 2x el szyby, el lusterkami, klimą w zasadzie nie ma nic, dodatkowo wg raportów spalania w mieście potrafi wciągnąć jak na tak malutkie auto 9-9,5l/100km a na autostradzie nawet do 13l.
Rokiko napisał(a):Podajesz mniejsze auta, a na końcu piszesz że w takich samochodach nie czujesz się komfortowo. Hm... patrząc na budżet i te większe auta to nie będziesz miał ich zbyt wielu do wyboru. Moim zdaniem zostają ci w kombi np. Ford Mondeo, Renault Laguna, Peugeot 407, Skoda Octavia i jeszcze Citroen C5. Te samochody będą blisko twojej granicy dla wieku auta. Te większe kombi na wyposażeniu powinny posiadać to co wymieniłeś ale warto to zawsze sprawdzić przed kupnem.
damian112 napisał(a):
Zastanowiła mnie Kia Venga z 2010r, wlasciwie to 2011 z przebegiem 51tys km ( auto pewne od znajomego - Pierwszy wlasciciel kupił auto w salonie Kia PL) pod tym względem jest to plus, lecz odrzuca mnie lekko jego biedna wersja niczym Skoda Fabia... Auto poza 2x el szyby, el lusterkami, klimą w zasadzie nie ma nic, dodatkowo wg raportów spalania w mieście potrafi wciągnąć jak na tak malutkie auto 9-9,5l/100km a na autostradzie nawet do 13l.
Bardzo ciekawe auto i jeżeli masz od pierwszego właściciela z takim przebiegiem to może być kusząca propozycja. Co do samego spalania to w mieście taki wynik nie jest jakiś nadzwyczajny nawet przy samochodach typu Kia Venga. Ale na autostradzie takie spalanie to chyba z jazdą grubo ponad dopuszczalną prędkość. Jak byś jechał do 140km/h to na pewno nie spali tyle i wyjdzie podobnie jak w mieście. To nie jest auto stworzone na autostrady i o tym należy pamiętać przy zakupie.
Ossy napisał(a):3 minuty temu
Cytuj Ossy
Jeśli bardzo rzadko jeździsz autostradami to Venga będzie ok, pamiętaj tylko, że to auto segmentu B - słabe wyciszenie i komfort, ale do miasta jest idealne.
Cee'd SW spoko, tak samo Hyundai i30. Sensownej Astry J nie kupisz do 20 tysięcy, tym bardziej w NL.
Przy takich przebiegach skupiłbym się na Koreańczykach z silnikiem 1.6. Jeśli może być sedan to jeszcze Toyota Corolla 1.6.