Kia Cerato - prośba o pomoc - powypadkowa?

27 Kwi 2015, 14:02

Dzwoniłem dzisiaj do 2 serwisów KIA - jeden bliżej mnie potwierdził przeglądy poza ostatnim w 2011, ale nie miał wstępu do informacji co było robione bo nie u nich. Wybrałem więc numer z pieczątki z książki serwisowej - i tu dopiero zonk - 3 razy dyktowałem mu numer VIN sprawdzał w różnych bazach danych i wyszło, że samochód NIGDY NIE BYŁ U NICH SERWISOWANY - a nawet nie maja wykazu żadnego przeglądu gdziekolwiek - jak to możliwe, że samochodu nie ma u nich w bazie a jest w bazie innego warsztatu będącego również autoryzowanym serwisem KIA? Na podany numer VIN w dowodzie także nie mogę założyć konta moja KIA na ich stronie - wyświetla komunikat - taki numer podwozia nie istnieje. Zadzwoniłem do AAA - dodzwoniłem sie jak sie okazało do czech - mają do mnie oddzwonić - już to widzę ;/ Co teraz?
maverick00
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 11 2007
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: kia ceranto
Paliwo: Diesel

27 Kwi 2015, 19:28

Wydział komunikacja niech sprawdzą dowód czy jest ten sam co oni wydali.
Prawdopodobnie kupiłeś powypadkowy z fałszywym dowodem i podrobionymi pieczątkami
emilxman
Początkujący

Miejscowość: Łódź
Prawo jazdy: 10 01 2014
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Lexus GS 300
Silnik: 3.0 250KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

27 Kwi 2015, 19:44

Mi to raczej wygląda na bałagan w tym ASO, w którym był na tym ostatnim serwisie. Może po prostu nie odnotowali tego serwisu w bazie.

zamiast nakręcać się na nie wiadomo co, jedź do jakiegoś zaufanego warsztatu(co zresztą powinieneś zrobić przed kupnem, a nie dopiero po, ale cóż) i niech sprawdzą co i jak z tym autem.
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI

27 Kwi 2015, 20:36

Samochód był cały czas serwisowany w jednym aso, tyle że ja się dowiadywałem w zupełnie innym i tam sprawdzili w bazie,że był serwisowany a gdy zadzwoniłem do tego w którym był niby co rok serwisowany (a raczej miał pieczątki - te aso zmieniło swoją siedzibę a zatem też pieczątki itd tyle, że numer został ten sam, może ktoś myślał, że jak nie ma tego aso to może sobie bezkarnie wyrobić jego starą pieczątkę bo nikt tego nie sprawdzi) to się okazało, że nie był w ogóle u nich nigdy. Wydział komunikacji to dobra rada - sprawdzę.
maverick00
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 11 2007
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: kia ceranto
Paliwo: Diesel

27 Kwi 2015, 20:45

Czyli mamy powypadkowego trupa z kręconym przebiegiem i firme buraków którą trzeba opisać w necie... Jeszcze się okaże że masz numery przebite.. :lol:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

27 Kwi 2015, 20:48

Ale skoro był w bazie innego ASO, że był serwisowany, to jakiś problem leży po stronie tego ASO, w którym był serwisowany.
Chyba, że książka faktycznie jest podrobiona, a przedtem był serwisowany w jakimś innym serwisie i stąd ta historia przeglądów się wzięła, która nie ma nic wspólnego z tym co w książce serwisowej, którą masz.
Jednak po tym co piszesz, wygląda to raczej tak, jak by gdzieś historia serwisowa tego modelu, zgubiła się w tym ASO, w którym było serwisowane, skoro inne ASO ma taką historie.
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cztery generacje Renault Clio - historia
    Cztery generacje Renault Clio sprzedały się w łącznej liczbie 13 milionów sztuk. Renault Clio to samochód bijący wszelkie rekordy: najlepiej sprzedający się francuski samochód wszech czasów, pierwszy ...
    BMW Concept serii 4 Coupé 2012
    BMW Concept serii 4 Coupé niesie dodatkowe pokłady sportowego i ekskluzywnego charakteru, przez co wyraźnie odróżnia się od modeli serii 3. Dynamiczny pas przedni konceptu tworzą ostre kontury i złożone powierzchnie. ...