Kia Clarus, centralny z kluczyka przestał działać (bezpiecz)

24 Sie 2013, 05:25

Witam, od miesiąca jestem posiadacza Kia Clarus, dziś znalazłem pod nogami na wycieraczce bezpiecznik 25A, zapewne wypadł z jakiegoś miejsca pod deską rozdzielczą, a raczej z tego odpowiedzialnego za centralny zamek z pilota, bo pilot działa (jest światło, dobra bateria), ale nie ma żadnej reakcji w aucie. Może ktoś się orientuje skąd mógł wypaść ten bezpiecznik, bo leżałem trochę pod tą deską i nic nie wymyśliłem, a w głównej skrzynce sprawdziłem te które ew. mogły by za to odpowiadać (wg podpisów) i były sprawne.
Pozdrawiam
rav52v
Obserwowany

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Kia Clarus
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

26 Sie 2013, 00:05

Może pod deską jest jakaś centralka od zamka centralnego i z niej wypadł ten bezpiecznik lub był założony na jakimś przewodzie który nią steruje. Nie koniecznie mógł być w skrzynce z bezpiecznikami. Trzeba się dokładnie przyjrzeć tej instalacji pod deską.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

26 Sie 2013, 19:53

Kluczyk wygląda na oryginalny (instalacja montowana fabrycznie), także wątpie,żeby ten bezpiecznik po prostu łączył gdzieś dwa kable wiszące w powietrzu, musi być na to jakieś miejsce, będę dalej szukał na pewno, bo nadal nie działa
rav52v
Obserwowany

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Kia Clarus
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    [A] Matiz 0,8 / Seicento 0.9 / 106 1,0 / Lupo 1,0
    Podstawowe kryteria zestawienia: - samochód segmentu A - pojemność silnika do 999ccm - modele z ok. 2000r. Wytypowane modele do zestawienia: - Daewoo Matiz 0,8 - 51KM - Fiat Seicento 0,9 - 39KM - Peugeot 106 1,0 - ...