REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Dokładnie to wygląda tak, moc systemowa całego układu wynosi 141 KM oraz do dyspozycji jest 265 Nm, a wszystkim zawiaduje sześciobiegowa, dwusprzęgłowa skrzynia 6DCT.Justyna01 napisał(a):Kia Niro hev ( wersja wyposażenia L- benzyna1.6 GDI 105 KM ) w pełnej hybrydzie
Mitsubishi w tej nowej wersji to praktycznie Renault Captur z wyglądu i nie tylko bo pod maską silnik też pochodzi z tej stajni. O ile wcześniejsze wersje Mitsubishi były ciekawymi samochodami i można było je polecić to w tym nowym modelu moim zdaniem cofnęli się w tył (taki strzał w kolano). Teraz zastanów się czy chcesz Renault pod znaczkiem Mitsubishi czy nie. Ja osobiście wybrałbym Kię patrząc na te dwa samochody.Justyna01 napisał(a):Mitsubishi ASX (miękka hybryda -benzyna 1.3 158 KM 7DCT)
To już kwestia gustuJustyna01 napisał(a):Też byłam bardziej za Kią do momentu, kiedy kilka osób stwierdziło, że paskudna z wyglądu
To fajne auto i w miarę bezawaryjneJustyna01 napisał(a):Aktualnie pomykam Hondą Civic UFO, więc dlatego nie szukam wielkich aut, żeby nie przeżyć szoku
Tak mogło być alet tu więcej miejsca jest tylko pod samym dachem panoramicznym bo po bokach i z tyłu gdzie jest jego mechanizm zwijania tego miejsca będzie mniej a często to wychodzi zaraz nad głową pasażerów lub delikatnie za.Justyna01 napisał(a):Nie wiem dlaczego, ale w Capturze moje starsze dziecko(1,82) miało problem z wsiadaniem, jakby dach był niżej niż asx. Być może dlatego, że w asx dach był panoramiczny i przez to było więcej miejsca
Całkiem nieźle z tym budżetem i tu można by było jeszcze pokusić się o takie auta jak Mazda 3 lub CX-30 idąc dalej masz hybrydę Toyoty model CH-R lub Yarisa Cross. Tu jednak model CX-30 i CH-R będą bardziej zbliżone do wielkości wnętrza w Civicu który aktualnie posiadasz.Justyna01 napisał(a):Budżet max 140000, więc pewne firmy i tak od razu odpadły