Kia problem z ABS

18 Mar 2009, 22:50

Mam pytanie jeśli się odłączy czujnik ABS to trzeba po podłączeniu go spowrotem resetować komputer bo ABS nie chodzą. Abs był odłanczany ponieważ było łożysko wymieniane i piasta nie chciała zejść więc mechanicy ściągli półoś razem z pistą i odłączyli czujnik ABS.
del89
Nowicjusz

• 19 Mar 2009, 07:31

Jak mechanicy to spieprzyli,to czym się przejmujesz - wracaj do nich i niech oni się martwią.W niektórych samochodach trzeba aktywować ten system po naprawie przez komputer.Ale czy w Kia to nie jestem pewien.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

19 Mar 2009, 12:15

oni twierdzą że na własną odpowiedzialność dałem samochód do zwykłego warsztatu a nie do serwisu oni nie mają sprzętu do resetowani kompureów i muszę jechac do Kia tak mi powiedzieli.
    del89
    Nowicjusz

19 Mar 2009, 13:30

jesli oni sie podjeli naprawy czyli mogli sie liczyc ze tak moze sie stac ewidentna ich wina musza ci to naprawic
    Suzuki Jimny
    Mitsubishi Outlander
    Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
    macpaw5
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

19 Mar 2009, 15:11

O tym,że nie mają komputera do tego silnika,mieli poinformować cię,zanim zabrali się za robotę.Oni powinni wiedzieć,czy po odłączeniu czujników czy nawet akumulatora trzeba będzie się podpiąć pod komputer.Samochód oddałeś im ze sprawnym układem ABS,a oddali ci z zepsutym systemem.Czyli teoretycznie zepsuli ci samochód.Ja bym na twoim miejscu oddał im samochód i niech ci naprawiają ABS.A jak to zrobią to już ich sprawa.Samochód odałeś ze sprawnym ABS-em i taki masz dostać spowrotem.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

19 Mar 2009, 18:18

Ok dzięki za odpowiedzi tak zrobie
    del89
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Odpowiednia prędkość - co to właściwie znczy?
      Niedostosowanie prędkości do warunków ruchu jest najczęstszą przyczyną wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym z winy kierujących. Wielu kierowców uznaje, że odpowiednia prędkość to taka, którą ...
      Nietrzeźwy poranek wśród kierowców
      Aż jeden na czterech kierowców prowadzi samochód rano, po zaledwie kilku godzinach snu poprzedzonych spożywaniem dużych ilości alkoholu. Większość osób nie zdaje sobie sprawy, że aby w pełni wytrzeźwieć ...