marecki85 napisał(a):Miałem wymienione tarcze, klocki, oraz pompę hamulcową (kupiona używana).
Podejrzewam, że tu jest problem.
Można to sprawdzić w bardzo proty sposób - Jak hamulce będą odhamowanie, czyli koła będą się kręciły swobodnie, poluzuj odpowietrznik przy jednym z kół. Zobaczysz z jakim ciśnieniem wypływa z niego płyn. Zakręć odpowietrznik, naciśnij pedał hamulca kilka razy, tak, żeby koła się zablokowały tak jak ci się to robi. I wtedy odkręć znowu odpowietrznik. Powinien siknąć z niego płyn z dośc dużym ciśnieniem, a koło powinno dać się obrócić bez oporów.
Przyczyną mogłyby to być zaciski ( tłoczki, cylinderki, uszczelki ), ale mało prawdopodobne, żeby zaczeło się to dziać we wszystkich 4 kołach. Tym bardziej, że
marecki85 napisał(a):Po zatrzymaniu zauważyłem że pedał hamulca obniżony jest o jakieś 2-3 cm. Kilkanaście razy dusiłem hamulec i wrócił do pierwotnego stanu (nie był obniżony). Mogłem dalej jechać normalnie.
Kolejna sprawa, to sam płyn hamulcowy - jak wspomniał kolega wyżej, może być tak, że mechanik przez pomyłke wlał inny płyn niż hamulcowy. Zapytaj go, czy jest na 100% pewny, że zalał układ płynem hamulcowym i czy podczas zalewania układu była mozliwośc pomyłki zalania go innm płynem.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...