Kia Sorento 3.3 vs. Ford Maverick 3.0

25 Wrz 2020, 15:11

Witam. Poszukuję auta do 20 000 zł które musi spełniać dwie ważne funkcje: 1.ze względu na częste dłuższe trasy (nie po kilka tysięcy km, ale po około 200 - 300 km) musi być wygodne, po 2. musi dosyć sprawnie radzić sobie w terenie. W związku z tym mam dwa typy samochodów: Kia Sorento z silnikiem 3.3 z LPG (3.5 z tego co wiem są mocno paliwożerne i niezbyt trwałe) i Forda Mavericka z 3.0 z LPG. Sorento jest na ramie, ma reduktor i niezły prześwit, a do tego słyszałem że bardzo wygodne. Ford jest mniejszy gabarytowo , nie ma reduktora itp. i chyba niższe. Dodam, że przy okazji szukam samochodu który jakoś się odpycha :). Które z tych aut będzie bardziej trafione, wiecie coś więcej o nich? A może macie zupełnie inną propozycję?
Maciej95
Nowicjusz

25 Wrz 2020, 16:36

Maciej95 napisał(a):musi dosyć sprawnie radzić sobie w terenie

W takim przypadku wybór sprowadziłbym do kwestii co łatwiej, szybciej (dostępność części od ręki) i taniej możesz naprawić. Czyli w sumie oczywista kwestia
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Prowadzenie samochodu pod wpływem stresu
    Prowadzenie samochodu to wieloaspektowe zadanie, wymagające koncentracji i spokoju. 1/3 kierowców przyznaje, że przynajmniej raz w tygodniu prowadzi auto pod wpływem stresu czy czując złość. Zdenerwowani kierowcy są ...