Zakup używanego SUV'a dla wysokiej osoby

15 Paź 2020, 14:21

Witam
przyszedł czas na zakup pierwszego suva. Powiem szczerze im więcej czytam to mniej wiem :wink: . Więc może zacznę od tego że mam 192cm wzrostu i szukam auta w którym będę się czuł wygodnie. Obecnie jeżdżę A6 C7.
Mam już pewne typy marek. Auto powinno być z roczników 2015-2018
zastanawiam się nad BMW x3, Kia Sorento, Hyundai Santa Fe, Vw Tiguan, Mazda 5.
Ale jestem otwarty na propozycję. Silnikowo auto nie może przekraczać 2.2 litra. Bez różnicy czy to będzie benzyna czy diesel. Cenowo tak do 30000 euro. Oczywiście im mniej tym lepiej. Zapraszam do dyskusji. Pozdrawiam
johntailor
Nowicjusz

Auto: Audi a6 c7
Silnik: 2.0tdi 177KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

15 Paź 2020, 17:03

Jak już chcesz SUVa a nie midSUVa to celuj w Sorento, SantaFe ale tu nie możesz ograniczać się do pojemności 2.2. Jak ma to dla ciebie tak duże znaczenie to szukaj mniejszych SUVów typu Mazda CX5. Ja od siebie polecam w tym budżecie Volvo XC60.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

16 Paź 2020, 16:29

Irlandii płaci się podatek od emisji spalin wiec silnik max to 2.2 niestety. w oko wpadł mi tiguan, virtual cockpit i mnóstwo innych bajerów. Sorento bardzo fajny suv, ale trąci troszkę myszką
johntailor
Nowicjusz

Auto: Audi a6 c7
Silnik: 2.0tdi 177KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

17 Paź 2020, 16:07

johntailor napisał(a):Irlandii płaci się podatek od emisji spalin wiec silnik max to 2.2 niestety.
Skoro tak to szukaj mini SUVa wielkości Tiguana tam bez problemu znajdziesz silnik do tej granicy. W tym przypadku odradzam duże SUVy.
johntailor napisał(a):w oko wpadł mi tiguan, virtual cockpit i mnóstwo innych bajerów.
Fajny, wiem że bajery liczą się i tu jest to trochę ściągnięte od większego brata czyli Touarega. Pytanie czy taki virtuany kokpit będzie trwały? Narazie nic o tym nie wiemy ale może się okazać że w samochodach kilkuletnich będą problemy. Ale tu jednak jak dla mnie nie ma dobrego silnika a takie bajery powinny zejść przynajmniej na drugi plan przy wyborze samochodu.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    XV Moto-Piknik Olsztyn Dajtki 2009 / relacja
    9 sierpnia na lotnisku Dajtki w Olsztynie odbył się XV Moto-Piknik. Pomimo tego, że piknik trwał tylko jeden dzień, nie zabrakło na nim atrakcji. Oprócz największych imprez jak Eliminacje Mistrzostw Polski Car Audio ...