REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
rafalas napisał(a):Witam,
Planuje kupić nowe autko.
Zastanawiam się nad dwoma modelami wymienionymi w temacie. C3 mogę mieć z silnikiem benzynowym 95KM, z klima automatyczna, nawigacja, komputerem i podgrzewanymi elektrycznymi lusterkami. Interesująca mnie Kia ma silnik benzynowy 124KM, ESC (stabilizacja toru jazdy), klimę manual, nie ma komputera a lusterka są regulowane ręcznie. Pozostałe parametry wyposażenia są porównywalne w obu modelach. Kia z racji mocniejszego silnika pali około 8l a c3 7l (spalanie rzeczywiste a nie to podane w katalogach).
Cena jest podobna - około 50k, i nie chciałbym jej przekroczyć.
W cytrynie kusi mnie jakość wykończenia, ciche wnętrze i miękkie zawieszenie. Zniechęca mnie słaby silnik i brak ESC.
W Kii podoba mi się dość dynamiczny silnik, duży prześwit, nie podoba mi się brak komputera pokazującego zużycie paliwa i bardzo twarde głośne zawieszenie.
Co radzicie?
Autko jest dla pary bez dzieci, do wyjazdów na narty/rower i do codziennego użytku w mieście.
Pozdrawiam,
Rafal
rafalas napisał(a):Dzieki za rade. Nie jeździłem nigdy w trasę z tak słabym silnikiem (95KM) wiec się zastanawiam jak sobie poradzi w górach. Do listy aut rozważanych doszła jeszcze honda jazz.
Pozdrawiam,
Rafal