Autko do 15 tyś

01 Sie 2010, 22:25

Cześć, zacząłem sobie kiedyś powoli odkładać pieniążki na swój pierwszy samochód i zdecydowałem że granicą do której kupie autko to 15 tyś zł.

Czego oczekuje od samochodu ?
•by ładnie wyglądał
•by był szybki
•by był bezpieczny
•by był tani w utrzymaniu (spalanie, serwis)
•by był maxymalnie bezawaryjny :]

Myślę nad samochodami 2/3 i 4/5 drzwiowymi, nie wiem dokładnie na co się zdecydować chodź takie volvo c70 np bardzo ładnie się prezentuje :D

Na oku mam takie samochody jak
•Volvo s40
•Volvo v40
•Volvo c70
•Bmw e36 (to by było ale spalanie i ich popularność mnie przeraza;[)
•Opel Omega
•Renault Megane
•Honda Civic V (1991-1995) w coupe bo jest piękne

No i moje propozycje się na tym kończą, nie wiem jak jest z serwisem tych aut ale jeżeli na AutoCentrum.pl ze spalaniem nie kłamią to takie Volvo c70 2.5 193KM pije do 15litrów gazu? To dużo czy mało ?

Czekam na Wasze propozycje
kombajnik
Nowicjusz

Miejscowość: Dca

02 Sie 2010, 03:03

To nie jest dużo, a przy E36 nie wiem czemu napisałeś o tym spalaniu, skoro większość silników BMW wypada pod tym względem korzystnie na tle silników innych marek o podobnych pojemnościach i osiągach.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

02 Sie 2010, 14:08

Ale e36 zbyt popularne i dużo wieś tuningu :S
kombajnik
Nowicjusz

02 Sie 2010, 15:06

Podobnie jak inne modele, które rozpatrujesz, a nikt zwieśniaczonej kupować nie każe.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

02 Sie 2010, 16:03

A co sądzicie jeszcze o Audi a4/a6 ? Bo zapomniałem dopisać.

btw nie wiem jak u Ciebie w okolicy ale u mnie w mieścinie ciezko znalesc s40 a c70 to tylko jedno jezdzi, a bejc od zajebania jest
kombajnik
Nowicjusz

02 Sie 2010, 19:17

A ja mam dla Ciebie taką propozycję:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Znam ten samochód, jak poczytasz opinie w Internecie : [link do autocentrum.pl wygasł] to też dowiesz się, że jest:

1. bezawaryjny
2. tani w eksploatacji (niskie spalanie, rozrząd na łańcuchu)
3. wygodny
4. i fajny;)
Pozostaje jedynie kwestia, czy podoba Ci się, to znaczy, czy dla Ciebie jest ładny;)
Montowany w Japonii, zrywny, dobrze wyposażony i bezpieczny (4 poduchy, ABS, ESP)
Pomyśl o tym aucie, bo warto;) pozdrawiam
Dno jest dnem, nawet jeśli jest obrócone do góry.
qbik
Początkujący

Miejscowość: Pomorze

03 Sie 2010, 01:56

qbik napisał(a):A ja mam dla Ciebie taką propozycję:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Znam ten samochód, jak poczytasz opinie w Internecie : [link do autocentrum.pl wygasł] to też dowiesz się, że jest:

1. bezawaryjny
2. tani w eksploatacji (niskie spalanie, rozrząd na łańcuchu)
3. wygodny
4. i fajny;)
Pozostaje jedynie kwestia, czy podoba Ci się, to znaczy, czy dla Ciebie jest ładny;)
Montowany w Japonii, zrywny, dobrze wyposażony i bezpieczny (4 poduchy, ABS, ESP)
Pomyśl o tym aucie, bo warto;) pozdrawiam

Ajajaj wszystko piękne i ładne, mazdy mi się na ogół podobają ale akurat ta jest jedną według mnie z najbrzydszych :((( gdyby nie ten wygląd pewnie bym tylko to autko miał zamiar kupić

Przód tej mazdy niczego sobie ale tył? ochyydaaaa
kombajnik
Nowicjusz

03 Sie 2010, 11:37

No właśnie...Uroda nie jest mocną stroną tej mazdziary, chociaż ładniejsze to niż dacia logan;) Może inny kolor, w granacie też jest ich sporo, a poza tym w środku jest przyjemnie i ładnie, a jakby nie było, to w środku spędzasz więcej czasu;) Oczywiście zrobisz jak chcesz, a ja i tak polecam tę mazdę. Pozdrawiam;)
qbik
Początkujący

03 Sie 2010, 14:11

Trzeba będzie dla niej jakiegoś bodykita zrobić ;D
kombajnik
Nowicjusz

03 Sie 2010, 14:14

Wszystkie Twoje wymagania spełnia Rover 620 TI :wink:
Smoke
Nowicjusz

Miejscowość: Okolice Rzeszowa

03 Sie 2010, 22:48

qbik zastanawiam się nad zakupem takiej mazdy ale czy napewno jest ona na łańcuchu rozrządu, bo czytałem trochę opinii i jeszcze się z taką nie spotkałem. Proszę o potwierdzenie.
g2marcin
Nowicjusz

Auto: Kia Sportage II
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

05 Sie 2010, 16:03

Sory za zwłoke, byłem poza domem 2 dni.

Tak, na bank ma rozrząd na łańcuchu - silnik 1,6 16V, 98KM
qbik
Początkujący

05 Sie 2010, 21:23

No więc tak kolego: Na dzień dzisiejszy mam podobny problem co Ty. Mam odłożone ok 16 tys i tez nie wiem co kupić. Ale nie o mnie teraz mowa :P
W tej cenie Volvo c70 chyba nie dostaniemy ;/ raczek ok 19 trzyba mieć tak mi sie wydaje. BMW e36 raczej sobie odpuść... tak jak napisałeś dużo "wieśniaków" nimi jeździ i co z tego że ty za swoją bawarke dasz 12 tys jak inny da 4 i też jedzie i hałasu narobi... Raczej juz za e46 ale to też ok 17 :D a to juz fajna bmka. Na dzień dzisiejszy jeźdze Omega B 2.0 i naprawdę polecam. Nie ma wygodniejszego samochodu, a spalanie...? do 130 km/h bierze 11/12 l gazu, sądzę ze 2,5 l było by lepszym rozwiązaniem czyt. ekonomiczniejszym bo to ciezka buda i musi sie odepchnąć ale tylni napęd :twisted:, 2 strefowa klima, czesto skóra i ogólnie samochód "wół roboczy" częsci dużo zwłaszcza na szrocie xD , tak jak napisałeś bezpieczna jest min 4 poduchy znajdziesz, gabaryty robią swoje bo wiesz czołówka w corsie, a w omedze to jest różnica :) . Jak dobrze poszukasz to dostaniesz B FL w dobrym stanie. W sedanie, czarna, alusy to pieknie sie prezetuje :)
A prócz omegi to może jakaś Astra II Bertone ? Tylko też cieżko do 15 tys i bardzo dużo bitych wiec cieżko lub Ford Cougar ;D
Dziadzia40a
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

06 Sie 2010, 15:24

Kurde, cały czas się zastanawiam coupe czy sedan/kombi :(
kombajnik
Nowicjusz

06 Sie 2010, 20:03

heh, chcesz wygody i komfortu ? sedan !
Chcesz duzego bagażnika i przestrzeni? Kombi
Chcesz mieć mało miejsca ale wygląd i zazwyczaj moc ? Coupe !
To zależy co oczekujesz od samochodu, no i oczywiście jest jeszcze granica której nie da sie przeskoczyć :P Pieniądze ! ! bo wiesz jeżeli ma sie do wydania 100 pare tys to da sie to wszystko w jednym samochodzie zmieścić :P
Ale mówie Ci przejedz sie Omegą 2.5 l zobaczysz że to ciekawa propozycja i dośc oszczędna bo zmieścisz sie w 13l/100 gazu :D :cool:
Dziadzia40a
Nowicjusz

Miejscowość: Polska