Kia soul nie odpala

01 Wrz 2019, 22:08

Moja kia nie chcę odpalić. Po prostu nie ma żadnej reakcji po przekręcenie kluczyka. Kontrolki świecą się normalnie, nic nie mruga, jest też kontrolka auta z kluczykiem. Jakiś czas temu ta kontrolka migała i wtedy był problem z odpaleniem, ale po kilku wyjęciach kluczyka wszystko było ok. Autko jeździło pięknie przez jakiś czas i znowu ta kontrolka się włączyła ale bez migania, i nie odpalało. Po odpięciu i zapięciu klem na aku(wymieniony niedawno) pomogło ale na jakiś tydzień. Teraz odpala tylko na popych, mimo tego przejechałam nim wczoraj prawie 800 km. I za każdym zgaszeniem trzeba pchać. Poza tym wszystko super.
O co chodzi?
Olika
Obserwowany

• 02 Wrz 2019, 07:59

Jeżeli problem był z immobiliserem to i na popych by nie odpalił, ja podejrzewam że w tej chwili masz problem z rozrusznikiem lub jego instalacją. Czy jak przekręcasz kluczyk ma zapłon to kontolki lekko przygasają?
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

02 Wrz 2019, 13:47

Kontrolki nie przygasają.
    Właśnie wróciłam z diagnozy komputerowej. Rzeczywiście wyszło, że to rozrusznik. Dzięki
    Olika
    Obserwowany

02 Wrz 2019, 14:00

A co dokładnie wyszło?

Bo w tym przypadku rozrusznik może być dobry i problemem może być przekaźnik. Skoro kontrolki nie przygasają to prawdopodobnie prąd do rozrusznika nie dociera.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!