Kia soul nie odpala

01 Wrz 2019, 21:08

Moja kia nie chcę odpalić. Po prostu nie ma żadnej reakcji po przekręcenie kluczyka. Kontrolki świecą się normalnie, nic nie mruga, jest też kontrolka auta z kluczykiem. Jakiś czas temu ta kontrolka migała i wtedy był problem z odpaleniem, ale po kilku wyjęciach kluczyka wszystko było ok. Autko jeździło pięknie przez jakiś czas i znowu ta kontrolka się włączyła ale bez migania, i nie odpalało. Po odpięciu i zapięciu klem na aku(wymieniony niedawno) pomogło ale na jakiś tydzień. Teraz odpala tylko na popych, mimo tego przejechałam nim wczoraj prawie 800 km. I za każdym zgaszeniem trzeba pchać. Poza tym wszystko super.
O co chodzi?
Olika
Obserwowany

• 02 Wrz 2019, 06:59

Jeżeli problem był z immobiliserem to i na popych by nie odpalił, ja podejrzewam że w tej chwili masz problem z rozrusznikiem lub jego instalacją. Czy jak przekręcasz kluczyk ma zapłon to kontolki lekko przygasają?
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

02 Wrz 2019, 12:47

Kontrolki nie przygasają.
    Właśnie wróciłam z diagnozy komputerowej. Rzeczywiście wyszło, że to rozrusznik. Dzięki
    Olika
    Obserwowany

02 Wrz 2019, 13:00

A co dokładnie wyszło?

Bo w tym przypadku rozrusznik może być dobry i problemem może być przekaźnik. Skoro kontrolki nie przygasają to prawdopodobnie prąd do rozrusznika nie dociera.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda6 zdobywa prestiżową nagrodę - Red Dot Design
      Nowa Mazda6 została uhonorowana tegoroczną nagrodą "Red Dot", która jest wyrazem międzynarodowego uznania dla jej wyjątkowej stylizacji. Jest to kolejny sukces tego modelu oraz rewolucyjnego motywu projektowego "KODO: ...