Kia Sportage szukam informacji?

17 Wrz 2006, 14:44

Cicialbym kupic Kia Sportage. Diedsel, naped 4x4. Tylko tlye mi oniej wiadomo(komis). JAk jest z czesaciami do tego auta, czy czesto sie psuje,?? To jest rocznik 1998. Poprosze wsyzstkie inf. na temat tego auta;). Z gory dzizkei Pozdr.
mateusz
Nowicjusz

17 Wrz 2006, 19:23

Witam,
Generalnie nie przepadam za tą marką samochodów, ale ostatnio jechałem KIA Sorento i jedno co moge powiedzieć całkiem nieźle się spisywała, ale chyba w podanym przez ciebie roczniku jeszcze jej nie produkowali. Chyba bym sobie odpuscił sportage bo wydaje mi sie że moze być kłopot z częściami...
Pozdro. Kacper
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

20 Wrz 2006, 07:33

Kacper napisał(a):Witam,
Generalnie nie przepadam za tą marką samochodów, ale ostatnio jechałem KIA Sorento i jedno co moge powiedzieć całkiem nieźle się spisywała, ale chyba w podanym przez ciebie roczniku jeszcze jej nie produkowali. Chyba bym sobie odpuscił sportage bo wydaje mi sie że moze być kłopot z częściami...

No tak... każda sroczka swój ogonek chwali...
Jeśli chodzi o dostepnosc czesci - nie ma wiekszych problemow, wystarczy wiedziec gdzie szukac. Wiele części pasuje od innych modeli samochodow a w Japan Carsie (teraz chyba JC Auto sie nazywa) jest bardzo duży wybór zarówno części oryginalnych jak i zamienników (czasami tego samego producenta, co oryginał, ale markowane jako JC ;) )

Jednak od razu uprzedzam - Sportage to auto mało-terenowe... Ale jest rozsądnym kompromisem między atem szosowym, a samochodem do lekkiego terenu...

Więcej opinii, uwag i porad możesz znaleźć w sieci, np na http://www.forum.rajdy4x4.pl
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

20 Wrz 2006, 12:22

DZeiki za pomoc;) O częsciach dowiedzialem sie juz wszystkiego w JC;) ale dzieki wielkie. Jeszcze mam dylemat;) czy scenic 1.6 rok 1997 czy ta kia 20 diesel 1998 r. to ma byc auto dla zony do mista itd.;) Jej sie bardziej podoba ta Kia;)
mateusz
Nowicjusz

20 Wrz 2006, 13:18

mateusz napisał(a):(...) to ma byc auto dla zony do mista itd.;) Jej sie bardziej podoba ta Kia;)

Kobiety zawsze mają rację ;)

A Twoja w tym głowa, żeby to była ta właściwa racja... :mrgreen:

Ale dla żony, do miasta, to raczej polecałbym Scenica, chociaż z drugiej strony... w razie "W" (tfu, tfu w puste odpukać!) w Kijance będzie bezpieczniejsza...
Pozdr
fourup
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

20 Wrz 2006, 21:59

Tak, chyba wezme ta kia:P. W piatek musze jechac po nia;) Dzieki wszystkim za popmoc! Pozdr.
mateusz
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

13 Paź 2006, 16:36

Dla żony to sie kupuję auto:
1- japońskie
2- na automacie
3- ładne
Scenic z 98 nie spełnia żadnego z tych kryteriów. Jak będziesz kupował następne to kieruj się nimi. :wink:
czarnaewa
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Orneta

13 Paź 2006, 16:43

Dobre :D

Aczkolwiek moja Druga Połowa sama wybierała... i wybrała Japońskie i ładne (to rzecz gustu), ale bez automatu...
a ja go potew wywróciłem... :D I co mnie zdziwiło - zamiast opierku przez 15 minut nie mogła opanować śmiechu... :D:D:D
Pozdr
fourup
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

03 Lis 2006, 23:48

fourup napisał(a):..moja Druga Połowa sama wybierała... i wybrała Japońskie i ładne (to rzecz gustu), ale bez automatu...

Moja połóweczka też wybrała podobnie - japońskie, ładne, z manualną skrzynią.
Niestety po zmianach jakie wprowadziłem w autku woli nim jeździć jako pasażerka/pilot. :mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce