Jeep

12 Lis 2006, 20:55

Zamierzam kupić Jeepa Cheeroke maksymalnie do 95-96 roku co sądzicie czy są to awaryjne pojazdy a jak tak to co psuje się najczęściej i jakie są ceny części
Artur P
Nowicjusz

12 Lis 2006, 21:24

Niestety awaryjność tego auta jest dość wysoka, a części drogie. Jedynym offroadowcem, który poleci Ci Jeepa jest właściciel samochodu tej marki. :lol:
Jeśli szukasz terenówki o takich gabarytach to polecam Ci Isuzu Troopera, Nissana Patrola lub GR, Mitsubishi Pajero, Opla Frontere lub Land Rovera Discovery.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

12 Lis 2006, 23:03

Karson napisał(a):Niestety awaryjność tego auta jest dość wysoka, a części drogie. Jedynym offroadowcem, który poleci Ci Jeepa jest właściciel samochodu tej marki. :lol: ...

Nie każdy! Wśród Jeepniętych też są ludkowie, którym rozum wrócił... :D

A tak na poważnie, to jak nie zamierzasz jeździć w terenie, tylko po asfalcie, to będzie to autko raczej bezawaryjne, jednak mało-ekonomiczne (motory 4.0 i większe potrafią ... ;) ). Natomiast w terenie... hmmm... to jest auto bez ramy! Jak wyjdziesz z auta na trawersie czy wykżyżu, to zapomnij, że zamkniesz drzwi za sobą...

Poza tym jest to auto, które tylko stwarza wrażenie dużego - ja mam 185 cm i w Cherokim nie siedziało mi się wygodnie (że nie wspomnę o "wygodzie" wsiadania/wysiadania z tego autka); bagażnik - jeden z mniejszych w swojej klasie (w tej klasie największą przestrzeń bagażową ma Trooper '84-'92 LWB (długi))...
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Toyota GR Supra
    Nowa Supra to nadal wygodne i dobrze wyposażone tylnonapędowe coupé z turbodoładowanym silnikiem R6 pod maską. W przypadku nowego modelu za napęd służy 340-konna jednostka 3.0 z turbiną twin-scroll. Taki zestaw wytwarza ...