Kiedy kupować teraz czy lepiej w styczniu?

17 Gru 2009, 18:41

chłopaki może orientujecie czy lepiej będzie kupić samochód teraz w grudniu czy poczekać do stycznia bo ze względu na straszy rocznik wszystkie auta stanieją chodzi mi o auto używane
jasko196
Początkujący

Miejscowość: bielsko

17 Gru 2009, 19:56

Poczekaj do stycznia-lutego-marca, bo potem w lato moga podrozec zazwyczaj tak jest
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa

17 Gru 2009, 20:14

moim zdaniem poczekaj do stycznia
marcineq
Początkujący

Miejscowość: Tychy

17 Gru 2009, 20:58

Dokladnie od stycznia mozesz sie rozgladac za autem
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Gru 2009, 21:14

jasko196 napisał(a):chłopaki może orientujecie czy lepiej będzie kupić samochód teraz w grudniu czy poczekać do stycznia bo ze względu na straszy rocznik wszystkie auta stanieją chodzi mi o auto używane

nie radze ludzic sie ze samochody uzywane stanieja tak jak salonowe o 20% w przyszlym roku, handlarze dalej beda za odpicowanego trupa rzadac irracjonalnych sum pieniedzy, jesli masz niewielka wiedze na temat ich przeketow polecam poszukac jakiegos doradcy na internecie w swoim regionie, niewiele biora a znaja sie na rzeczy

[ Dodano: Czw Gru 17, 2009 21:16 ]
nie rozumiem co macie na mysli radzac czlowiekowi zeby czekal? jakies konkrety? tylko salonowe samochody tanieja w przyszlym roku , niewidze zwiazku pomiedzy cena uzywanego samochodu a pora roku
halsky11

18 Gru 2009, 08:43

W styczniu nic nie stanieje... Szukaj auta i jak znajdziesz dobry stan to kupuj nie patrząc czy to 31 grudzień czy 1 stycznia ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Wymiana baterii w elektronicznym kluczyku - Toyota
    Dzisiaj przyszedł czas na wymianę baterii w elektronicznym kluczyku. Przed wyłączeniem zapłonu przyciskiem otrzymałem informację o niskim stanie naładowania baterii w kluczyku i na zegarach wyświetliła się kontrolka w kształcie ...

18 Gru 2009, 09:24

Jeśli znajdziesz dobre auto nie ma znaczenia czy to styczeń luty czy maj .... jeśli chodzi o końcówke roku zawsze można negocjować cenę właśnie pod tym kątem ... decyzja należy do Ciebie
jaro3
jarotr
Nowicjusz

Miejscowość: sprowadzone

18 Gru 2009, 09:49

to dzięki wielkie za wypowiedzi tak zrobię będę dalej szukać i jak coś znajdę to kupię nie będę patrzyć na miesiąc ale i tak te moje poszukiwania marnie wychodzą także pewnie do przyszłego roku mi zejdzie. Co dziennie zmieniam opinię i markę jaką chcę kupić poprstu nie mogę się zdecydować :sad:
jasko196
Początkujący

18 Gru 2009, 09:52

A tak z czystej ciekawości zapytam szukasz sportowego, rodzinnego czy 4x4???
jaro3
jarotr
Nowicjusz

Miejscowość: sprowadzone

18 Gru 2009, 12:10

W styczniu ma kolejny argument do zbicia ceny. auto jest rocznikowo starsze. Auto nie ma już np. 10 lat, a 11. Argument do negocjacji jest? Jest.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

18 Gru 2009, 17:08

A jak to jest z cenami aut uzywanych na wakacjach? Troche rosnie? Mniej wiecej o ile (% z calkowitej ceny)??
LethalPwnager
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok, Polska

18 Gru 2009, 20:05

jarotr napisał(a):A tak z czystej ciekawości zapytam szukasz sportowego, rodzinnego czy 4x4???

rodzinnego ale ważne by był kombi w trasy nie będę jeździć najlepiej coś od rocznika 2000

liczę na porady :wink:
jasko196
Początkujący

18 Gru 2009, 20:09

W przypadku używanych aut czas jest moim zdaniem bez znaczenia. Przykład? Moja Mazda. Ludzie wiedzieli już od czerwca, że mogę sprzedać, jeśli ktoś poprosi. Nic z tego nie wyszło, ponieważ w niedzielę dopiero przyjeżdża klient ;) Co do rocznika to widać trend, który bardzo mnie cieszy - powoli nie jest on taki ważny. Ponieważ jakie znaczenie ma buda z 93 roku, jeśli wszystkie podzespoły są wymienione na nowe? Takie auto jest gorsze niż "nic nie robione" auto z roku 2000? Nie powiedziałbym.
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam

18 Gru 2009, 20:28

pawelMX6
jakie znaczenie ma buda z 93 roku, jeśli wszystkie podzespoły są wymienione na nowe? Takie auto jest gorsze niż "nic nie robione" auto z roku 2000? Nie powiedziałbym

chodzi ci o to że lepiej kupić dobry model nawet jeśli ma to być np: 1996 rok niż młodsze autko ale z kiepskich modeli np: rocznik 2000 :?:
jasko196
Początkujący

18 Gru 2009, 20:56

Panowie, moglibyscie mi cos powiedziec na temat auta Honda Accord z silniczkiem 2,0D rocznik 1995-1999 mam zamiar taki model kupic i chce sie czegos wiecej o nim dowiedziec...
yakuza88
Nowicjusz

Miejscowość: Suwałki