Kierowca busa.

29 Paź 2010, 20:56

Otóż myśleliśmy z Ojcem żeby kupić busa i nim jeździć dla jakiejś firmy albo brać jakieś zlecenia. Otóż ile by się przy tym zarobiło? Jaki byłby dobry bus? Myśleliśmy nad Mercedesem Vario. Proszę o pomoc.
Marinox
Nowicjusz

Miejscowość: Wereszcze Duże

29 Paź 2010, 21:21

Jedno jest pewne. Kokosów z tego nie będzie.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

29 Paź 2010, 21:26

No mnie ostatnio zaciekawiła pewna oferta pracy bo tak przeglądałem i natrafiłem na coś takiego że potrzebowali kierowce z własnym samochodem dostawczym do 3.5tony ewentualnie jakiś pickup typu Polonez Truck (koniecznie z paką) do rozwożenia przesyłek po jednym mieście i najlepsze były zarobki,200zł na dzień i wychodziło ok.4000zł na miesiąc (bez weekendów) :shock:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Paź 2010, 21:30

barol91 napisał(a): najlepsze były zarobki,200zł na dzień i wychodziło ok.4000zł na miesiąc (bez weekendów)

Brutto czy netto.... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

29 Paź 2010, 21:32

Kurde nie powiem Ci teraz bo nie pamiętam i nawet niewiem na jakiej stronce to ogłoszenie widziałem :neutral:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

29 Paź 2010, 21:35

Coś zbyt dobrze to wygląda. Należałoby się dowiedzieć czy to 200 zł dziennie jest zależne od czegoś - domyślam się że tak - (np. od liczby km, liczby paczek, itd.) no i przede wszystkim czy to kwota netto czy brutto ;)
Kierunkowskaz
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Night Power Grand Prix 2012 - Olsztyn
    W Sobotę 26 maja Olsztyn zamienił się w nocną stolicę streetracingu. Kilkadziesiąt aut z kilkusetkonnymi silnikami ścigało się na ulicy Lubelskiej w Olsztynie obok Makro. Na NIGHT POWER Grand Prix chyba nikt się nie nudził. ...

29 Paź 2010, 21:42

Też tak myśle że od paczek jest liczone albo coś.Ooo mam to ogloszenie [link do Gratka wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

30 Paź 2010, 07:51

Ale musi być w tym jakiś haczyk :P Może nie dają na paliwo ;)
Było: '02 Laguna IIphI 2.2dCi, '99 Astra F 1.6 8V, '05 Vel Satis 2.0T, '02 Laguna IIphI V6 24V, '06 Laguna IIphII 2.0dCi
Jest: '06 Vel Satis 2.0T, '06 Laguna 2.0dCi 173KM GT
Roadkiller
Aktywny

Zdjęcia: 4
Miejscowość: GCH
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Laguna IIphII
Silnik: 2.0dCi 173KM GT
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2006

30 Paź 2010, 10:38

Jeśli nawet to żle też nie wychodzi.
Barol
Awatar użytkownika

30 Paź 2010, 11:13

Roadkiller napisał(a):Ale musi być w tym jakiś haczyk
barol91 napisał(a):Jeśli nawet to żle też nie wychodzi.

Pamiętajcie tylko jedno-nawet najlepszy chlebodawca nie da wam nic za darmo.Wymaga to cięzkiej pracy a nie zawsze jest się za to docenionym.. :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Rok produkcji: 2014

31 Paź 2010, 11:02

Możliwe że tak jak ktoś powiedział bez paliwa. 200 zł odjąć koszt paliwa, ubezpieczenie samochodu i własne (bo to na 100% nie umowa o pracę), ewentualne naprawy, no ogólnie eksploatacja, czas i wysiłek to wychodzi głodowy zarobek podejrzewam ;)
Kierunkowskaz
Zaawansowany

31 Paź 2010, 21:33

Kierunkowskaz napisał(a):Możliwe że tak jak ktoś powiedział bez paliwa. 200 zł odjąć koszt paliwa, ubezpieczenie samochodu i własne (bo to na 100% nie umowa o pracę), ewentualne naprawy, no ogólnie eksploatacja, czas i wysiłek to wychodzi głodowy zarobek podejrzewam

No jasne, że nie z paliwem. Ludzie, co Wy? Jest masa takich ogłoszeń. Ktoś potrzebuje kuriera. Po co bawić się w leasingi, kredyty i bujać z samochodem i pracownikiem, skoro można wziąć kuriera z własnym autem, który prowadzi działalność gospodarczą. Może to być rozwiązane na zasadzie współpracy dwóch podmiotów gospodarczych. Prowadzenie własnej działalności gospodarczej to 800 zł na ZUS. A jest to minimum z którego na starość będziecie mieli głodowe emerytury.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

06 Lis 2017, 11:06

moim zdaniem jest to dobra opcja jako jakaś dodatkowa forma zarobków, bo tak jak kolega pisał to przy tym jednym busie kokosów z tego nie będzie. Zlecenia na busa pojawiają się cały czas, szczególnie na giełdach więc zawsze jakiś grosz wpadnie...
Ostatnio edytowany przez Kao, 22 Sty 2019, 08:49, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Spam
Michau64
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 07 1986
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Nie mam