Złomowanie czy inny sposób?

22 Lis 2014, 15:49

W jaki sposób najłatwiej pozbyć się samochodu z posesji? Złomowanie czy są lepsze sposoby?
Merk
Nowicjusz

Auto: Audi

22 Lis 2014, 22:12

Merk napisał(a):W jaki sposób najłatwiej pozbyć się samochodu z posesji? Złomowanie czy są lepsze sposoby?

No ja bym oddał go do stacji demontażu pojazdów.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

23 Lis 2014, 10:44

Są tylko dwie formy pozbycia się samochodu - albo sprzedaż albo złomowanie. Inaczej go nie wyrejestrujesz.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

23 Lis 2014, 11:20

Co to za samochód i czemu chcesz się go pozbyć?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

25 Lis 2014, 10:04

Czasem złomowanie to najlepsze z możliwych rozwiązań. Sama się o tym przekonałam. Miałam szczęście i akurat trafiłam na promocję, także dość dobrze na tym wyszłam. Ten komis jest w Czeladzi, ale zauważyłam klientów z całego śląska.
ewcia88
Nowicjusz

Auto: VW

26 Lis 2014, 12:56

Mieszkam w okolicach Wrocławia na wsi, więc jak już bym złomował to wolałbym kogoś z okolicy aby przyjechał i mi te auto zabrał. Ktoś pytał co to za samochód - vw passat kombi z 1990 r. auto nie chodzi i koszty naprawy są na tyle duże że nie ma sensu - stoi od 3 lat na działce.
Merk
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    BMW Night Vision - dynamiczne oświetlenie punktowe
    BMW Night Vision, system wspomagania kierowcy z programu BMW ConnectedDrive znacząco przyczynia się do zmniejszenia ryzyka wypadku w czasie jazdy po zmroku. Dzięki dynamicznemu oświetleniu punktowemu (BMW Dynamic Light Spot), ...

26 Lis 2014, 13:58

Jeśli to Passat to po prostu sprzedaj z przeznaczeniem na części. To bardzo popularne auto w Polsce i spokojnie go ktoś weźmie :wink: Można też samemu sprzedawać części osobno i na pewno na tym wyjdziesz najlepiej
Koniu
Forumowicz VIP

29 Lis 2014, 11:52

A jeśli się nie chcesz bawić w sprzedawanie tylko od razu pozbyć się auta to wybierz sobie odpowiednią firmę, gdzie dadzą Ci wysoką cenę za samochód. Ze swojej strony mogę polecić "Wigmet" bo już z nimi raz współpracowałem i bardzo sobie chwalę. Wpisz sobie w Google "złomowanie Wrocław" to będziesz miał pełen spis.
Pistolecik
Początkujący
Awatar użytkownika

29 Lis 2014, 23:31

Jak stoi od 3 lat to co szkodzi że postoi jeszcze trochę i przynajmniej weźmie z tego jako taki hajs a nie da zarobić firmie..
Koniu
Forumowicz VIP

22 Gru 2014, 22:08

Jeśli ma na to czas i chęci to pewnie, ale znam wiele takich osób, co nie chcą się bawić w pojedyncze sprzedawanie albo mają po prostu problem ze znalezieniem kupca na gruchota i korzystają z odpowiedniej firmy, która za nich wszystko załatwia i jeszcze da kasę. ;)
Pistolecik
Początkujący
Awatar użytkownika

24 Gru 2014, 10:10

Zezłomować i tyle. A oni później przerobią to w hucie na żyletki.
tomczak78
Początkujący

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 04 04 1986
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mazda 6
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

01 Sty 2015, 11:13

Też tak myślę. Raczej nikomu nie chce się bawić w pojedyncze sprzedawanie (poza osobami z DG). Od tego są firmy co złomują samochody aby z nich skorzystać ja nie widzę w tym nic złego tylko same pozytywy. Pozbywa się samochodu i dodatkowo dostaje za to pieniądze. :mrgreen:
Pistolecik
Początkujący
Awatar użytkownika

02 Sty 2015, 22:20

tomczak78 napisał(a):A oni później przerobią to w hucie na żyletki.
I będziesz się golił Passatem :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

11 Cze 2015, 11:22

A nie próbowałeś sprzedać? Na [link do Sprzedajemy wygasł] masz darmowe ogłoszenia motoryzacyjne, więc nic nie tracisz. Możesz też na części spróbować sprzedać. Ja raczej staram się na wszystkim zarobić:)
smaur
Początkujący

Prawo jazdy: 15 10 1986
Auto: Volvo s 60

30 Cze 2015, 19:04

Skontaktowałem się z wigmet jak ktoś polecił wyżej. Próbowałem sprzedać na olx, allegro i nic z tego więc wstawianie na inne portale ogłoszeniowe też by nic nie dało. Ale jestem zadowolony. Czasu już nie musiałem tracić, pieniądze dostałem do ręki. Nie muszę już się nim interesować.
Merk
Nowicjusz