Kierownica blokuje się przed wyjęciem kluczyka

19 Sty 2008, 21:37

mam trzyletniego citroena c3,po wyłączeniu stacyjki blokuje mi się kierownica(zanim wyjmę kluczyk, a powinna przecież dopiero po wyjęciu). usterka ta nie przeszkadza mi w czasie jazdy (mam ten samochód od 2 tygodni). czy powinnam wymienić stacyjkę (tak powiedzieli mi w serwisie)? czy jest możliwe żeby przy takiej wadzie kierownica zablokowała mi się podczas jazdy?a może można to jakoś samemu naprawić? sama nie wiem czy się tym przejmować czy nie. ..proszę o pomoc :)
zaraza
Nowicjusz

• 19 Sty 2008, 22:30

Już spotkałem się z autem w ktorym kierownica blokowała się przed wyjęciem kluczyka.Jak jest w tym citroenie to nie wiem.Raz miałem takie auto w ktorym żeby ponowić probę odpalania trzeba było wyciągnąć kluczyk i ponownie włożyć.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Chroń środowisko! Nie wylewaj olejów gdzie bądź!
      Natknąłem się na artykuł który przedstawia kilka negatywnych aspektów wylewania olei gdzie popadnie. Wiadomo każdy z nich korzysta, ale nie każdy wie co z nimi potem robić. "Wiele ludzi, przede wszystkim właściciele ...
      Jak prawidłowo siedzieć w samochodzie podczas jazdy?
      To, w jaki sposób siedzimy w samochodzie, ma kluczowe znaczenie dla bezpieczeństwa jazdy. Ważna jest przede wszystkim odpowiednia pozycja za kierownicą, ale w razie kolizji pasażerowie siedzący prawidłowo mają również ...