Kierunkowskaz lusterka toyota Avensis T27

26 Gru 2024, 03:08

Dzień dobry.
Mam problem z kierunkowskazami w mojej toyocie Avensis T27. Mój świeży nabytek ma nie działające kierunkowskazy w lusterkach. Chcąc szybko załatwić sprawę, zakupiłem przez internet nowe. Przy montażu okazało się jednak, że one nie pasują. Stare wyglądają i są montowane inaczej. Bogatszy o tą wiedzę szukałem właściwych, ale okazuje się, że wszędzie dostępne są takie, jakie zakupiłem. Zaczynam się zastanawiać, czy te, które mam, są aby na pewno od Toyoty. Dołączam zdjęcia, tych, które mam zamontowane w lusterkach. Może ktoś jest zorientowany w temacie, i jest w stanie stwierdzić, że te są oryginalne i gdzie można takie właśnie zakupić?
Rocznik samochodu 2009, 1,8 benzyna.
Byłbym wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam serdecznie.
GrzegorPo
Nowicjusz

• 26 Gru 2024, 21:04

Szukałeś po numerze z kierunkowskazu? Masz tam TH-2283M zwróć uwagę że Avensis T27 miał lifting i być może kierunki które zamawiasz są do nowszej wersji.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

26 Gru 2024, 21:26

Ten numer jest jakiś dziwny. Trzeba sprawdzić po vinie tylko nie wiem czy czasami nie jest zintegrowany kierunek z lusterkiem pod jednym numerem dlatego na samym kierunku jest takie cuś.
    Tak jak @Rokiko napisał są jeszcze lifty a do tego mogą być różnice rhd/lhd.

A tam czasami kierunek nie był raz narożny w dolnej części obudowy lusterka a innym razem po środku ?

Edit.

Sprawdziłem. Tam jest jeden rodzaj z kierunkiem w dolnej części ale sam kierunek nie ma numeru. Lusterko jest Rocznikowo zaznaczone od 08 do 11 i potem już coś się zmienia.
    szybki
    Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
    Auto: Toyota
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sport/Coupe

26 Gru 2024, 21:34

Tak, używałem tego numeru, szukając kierunkowskazu, ale za każdym razem pojawiają się, takie, które już miałem, które nie pasowały.
    GrzegorPo
    Nowicjusz

26 Gru 2024, 21:43

Czyli po numerze lusterka mam szukać?
    GrzegorPo
    Nowicjusz

27 Gru 2024, 10:13

A możesz wkleić fotę obydwu ?
    Szukaj po numerze chociaż nie wiem jak jest z podziałem na rhd/lhd. Pewnie nie zgadzają się piny kostki ale czy sam kierunek jest inny tego nie wiem.
    szybki
    Moderator - Tuning

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
      Jak i gdzie kupić części do samochodu?
      Każdy kierowca, niezależnie od tego, jakiego auta jest właścicielem, staje przed koniecznością zakupu nowych części do samochodu. Zazwyczaj jest to wynik normalnej eksploatacji części, a czasem jest to wymuszone przez kolizję ...

27 Gru 2024, 17:23

Znalazłem w internecie, takie, które ja mam w swoim samochodzie. Ale tylko zdjęcia, nie ma możliwości ich zakupu. Dokładnie tak wyglądają.
    GrzegorPo
    Nowicjusz

27 Gru 2024, 17:25

Ten sam numer, który jest na moich.
    GrzegorPo
    Nowicjusz

27 Gru 2024, 17:32

A takie zakupiłem
    GrzegorPo
    Nowicjusz

27 Gru 2024, 17:37

U mnie nie ma kostki przy kierunkowskazie, tylko kabel i potem łączenie kostką.
    GrzegorPo
    Nowicjusz

27 Gru 2024, 21:22

No ale możesz ta kostkę podłączyć do tego nowego kierunkowskazu? Wystarczy kabla i będzie wszystko pasowało?

Widzę że w zamiennika h takie robią więc teoretycznie wszystko powinno pasować. Jak nie to szukaj używki oryginalnego kierunku z twojego rocznika.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

27 Gru 2024, 22:38

No tak, można byłoby to tak być może połączyć, jeśli oczywiście kostka będzie pasować, no ale pozostaje jeszcze kwestia przykręcenia, montaż jest całkiem inny.
    Muszę poszukać takich samych pewnie.
    Dziękuję za pomoc mimo wszystko.
    GrzegorPo
    Nowicjusz

27 Gru 2024, 22:44

A jeśli znalazłeś takie w zamiennikach, to mógłbyś mi przesłać link do tej strony?
    GrzegorPo
    Nowicjusz

28 Gru 2024, 11:35

Dziwny jest ten Twój kierunek :D
    Podesłałem Ci na PW stronkę. Wklep VIN wejdź w zakładkę electric a potem w ikonę mirror (lusterka na rys tech.).
    Potem w numery. Ostatnie dwie litery odpuść to jest kolor auta.
    szybki
    Moderator - Tuning

28 Gru 2024, 13:32

Część.
    No tak, zgadza się, jest dziwny. Stąd moja wizyta ma tym forum. Myślałem, że po tym jak dotarły do mnie zakupione migacze, zamontuję je i po kłopocie, a tu się okazało, że w moim samochodzie kierunkowskazy są trochę nietypowe.
    Dobrze, sprawdzę sobie na tej stronie, którą mi przesłałeś. Dziękuję bardzo.
    GrzegorPo
    Nowicjusz