REKLAMA
Witam wszystkich! Jest to moj pierwszy post na tym forum, nie ukrywam ze wlasnie dla niego zalozylem konto. Od razu tez zaznaczam ze moje pytania odnosza sie do chyba dwoch dzialow, nie wiedzialem ktory wybrac.
Niedlugo koncze 16 lat, przeczytalem, ze mozna w tym wieku zdawac prawko B1. Przyda mi sie do dojazdow do szkoly, jezdzenia po miescie (zeby nie targac za kazdym razem rodzicow, bujac sie z biletami itp.). Mam takze pieniadze odlozone specjalnie na ten cel.
1. Czy na kurs potrzebny jest wlasny samochod wagi do 550kg? (tzn ze trzeba zdobyc samochod na wlasna reke)
2. To samo co wyzej, odnoszace sie jednak odnosi sie do zdawania egzaminu.
3. Czy Smart ForTwo lapie sie w tej wadze? (wersja z dachem i cabrio) Jezeli nie to da sie go 'odchudzic'?
4. Czy jezeli zdam B1 to mam jakies ulgi przy zdawaniu prawa B?
5. Slyszalem o czyms takim, ze mozna prowadzic samochod pod opieka doroslego. Jakie sa wymagania by tak mozna bylo jezdzic?
6. Czy jezeli 'odchudze' samochod, oddam go do wazenia, samochod przejdzie pomyslnie test, to moge zainstalowac spowrotem wymontowane urzadzenia?
Z gory dziekuje i przepraszam za jakiekolwiek niescislosci, jezeli takowe wystapily to wyjasnie.