Kilka umów kupna

10 Mar 2013, 20:50

Witam, ostatnio zakupiłem samochód , cenA mala bo tylko 1000 zł , i wlasnie mam taki problem, okazało sie ze samochód jest zarejestrowany na pewna pania która sprzedała go w 2008 roku, i później było 3 właścicieli którzy jeździli poprzez opłacenie oc i zrobili przeglad i jezdzili na umowie, trwalo to do 2012 roku , ja kupilem ten samochod i doszła czwarta umowa, i zastanawiam sie jak z opłatami, czy jakies dodatkowe bede musiał płacic czy jak ? Mógłby mi ktos wytłumaczyc co i jak moge zrobic w tym wypadku ?
wiki650
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 06 2012
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: fiat bravo
Silnik: 1.6 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

11 Mar 2013, 14:44

Mam dosłownie to samo. Aktualnie jestem 5 właścicielem jeżdżącym na Umowę kupna-sprzedaży...
Dokładnie miesiąc temu kupiłem samochód. Dziś rano pojechałem do Urzędu żeby zarejestrować auto. Po okazaniu wszystkich umów, dowodu rejestracyjnego i karty pojazdu facet powiedział mi że nie można zarejestrować samochodu ze względu na to że jedna z umów (z dawien dawna) nie wygląda na oryginał - dane są. Chodzi tylko o to że nie ma podpisu kupującego i cały dokument wygląda jakby był skserowany bądź pisany ołówkiem. :o
Moje pytanie brzmi: Co mogę zrobić aby zarejestrować samochód? Przepisać na nowo tą nieszczęsną umowę? :twisted:
Sprzedawać samochodu nie chcę ze względu na poniesione koszty (około 1000zł w miesiąc)... :/
Proszę o szybką odpowiedź.

Znalezienie tych dwóch osób widniejących na umowie nie wchodzi w grę... mieszkają na dwóch końcach kraju. Musiałbym zrobić sobie wycieczkę o długości około 1000km...
Z góry dziękuję
Gogo
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 12 2013
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Vw Polo
Silnik: 1.4 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...