Witam
Od jakiegoś czasu interesuje się motoryzacją, ostatnio możliwość podjęcia swego rodzaju własnego projektu zrobienia samochodu przykuła moją uwagę, mianowicie chodzi o kit car. Niestety nie potrafię odnaleźć się w temacie mam nadzieję iż odpowiecie na parę moich pytań.
Niedawno trafiłem na taki artykuł:
http://www.logo24.pl/Logo24/1,125389,87 ... d____.htmlJak rozumiem są na świecie firmy które przesyłają nam zestaw rozłożonego samochodu (różne wersje dla bardziej zaawansowanych gdzie musimy ogarniać mechanikę oraz zestawy dla laików gdzie praktycznie składamy „gotowe” elementy w całość). Z tego co udało mi się odszukać wiodący producenci przesyłają komponenty pod lotus 7 oraz ac cobra. I tutaj rodzi się pytanie, większość producentów jakich znalazłem dostarcza gotowe repliki a nie swego rodzaju zestawy. Odszukałem również sprzedawców którzy przesyłają część zestawu a np. ramę oraz silnik zalecają użyć z innych seryjnych pojazdów. Czy znacie może producenta który zapewnia cały kompletny zestaw to znaczy z pospawaną ramą silnikiem gotowym do zamontowania lub motorem który trzeba poskładać ? Jak wygląda kwestia takich samochodów na drogach jest to dopuszczone do ruchu ?