Klakson nie działa

16 Mar 2010, 21:38

Witam, 4 dni temu odebrałem autko z warsztatu, wymieniałem pasek rozrząd, podpory wału, prawą końcówke drązką kierowniczego, dopiero dzis zaorientowałem sie ze nie działa mi klaskon.
Czy jest mozliwe ze panowie mechanicy rozłaczyli mi jakis przewód?
okaz1981
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

17 Mar 2010, 13:51

... nawet bardzo prawdopodobne, skoro ci wcześniej działał.
pozdr
az td4
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

23 Mar 2010, 00:39

okaz1981 napisał(a):Czy jest mozliwe ze panowie mechanicy rozłaczyli mi jakis przewód?

absolutnie nie, to niemożliwe jest
:mrgreen:
sbb
Początkujący

Miejscowość: posen

23 Mar 2010, 00:48

sbb napisał(a):
okaz1981 napisał(a):Czy jest mozliwe ze panowie mechanicy rozłaczyli mi jakis przewód?

mechanik jak cos robi to sie na tym zna :mrgreen:
gru

23 Mar 2010, 00:50

gru napisał(a):
sbb napisał(a):

właśnie
tu zupełnie bezczelna potwarz takie pytanie " czy to mozliwe ?"
sbb
Początkujący

23 Mar 2010, 00:54

sbb napisał(a):
gru napisał(a):
sbb napisał(a):

właśnie
tu zupełnie bezczelna potwarz takie pytanie " czy to mozliwe ?"

wydaje mi sie, ze klakson mogl nie dzialac od poczatku co jest czesta wada fabryczna tego modelu lub tez przerywany dzwiek klaksonu, ktory powinien byc ciagly. napisz jeszcze, ktory rok firlandera
gru

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Układ wydechowy o zmiennej długości – 1989 rok
    Układ wydechowy o zmiennej długości to domena samochodów sportowych i aut o wysokich osiągach, choć zdarza się, że pojawia się on w sedanach, w których klekot Diesla nie licuje ze sportowym wizerunkiem producenta. ...
    Niebezpieczne zderzenia boczne pojazdów
    Zderzenie się pojazdów w ruchu stanowiło ponad 55% wszystkich wypadków drogowych w Polsce w 2021 roku. Z tego najwięcej było zderzeń bocznych (7371), w których zginęło też najwięcej osób (443 osoby) ...

23 Mar 2010, 01:16

też tak miałem po wymianie przekładni kierowniczej , to normalne ?
cycu12
Nowicjusz

Miejscowość: grujec

23 Mar 2010, 09:14

wydaje mi sie, ze klakson mogl nie dzialac od poczatku co jest czesta wada fabryczna tego modelu lub tez przerywany dzwiek klaksonu, ktory powinien byc ciagly. napisz jeszcze, ktory rok firlandera[/quote]

nie no wiesz jezdze nim juz 3 lata wiec pewnie bym zauwazyl ze nie działa :mrgreen:
okaz1981
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

23 Mar 2010, 10:52

okaz1981 napisał(a):
nie no wiesz jezdze nim juz 3 lata wiec pewnie bym zauwazyl ze nie działa :mrgreen:

eeee to pewnie na ciebie trąbili a wydawało ci się , że to ty
sbb
Początkujący

23 Mar 2010, 21:06

okaz1981 napisał(a):wydaje mi sie, ze klakson mogl nie dzialac od poczatku co jest czesta wada fabryczna tego modelu lub tez przerywany dzwiek klaksonu, ktory powinien byc ciagly. napisz jeszcze, ktory rok firlandera

nie no wiesz jezdze nim juz 3 lata wiec pewnie bym zauwazyl ze nie działa :mrgreen:[/quote]
właśnie ja też tak mam.sygnał ciągły ale jednak zdecydowanie przerywany.czy są na forum jacyś mechanicy i podpowiedzą co to może być?mój mechanik już mnie wygonił bo tydzień szukał i nie znalazł nic :sad:
rzeźnik
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: z rzeźni

23 Mar 2010, 21:18

rzeźnik napisał(a):
okaz1981 napisał(a):wydaje mi sie, ze klakson mogl nie dzialac od poczatku co jest czesta wada fabryczna tego modelu lub tez przerywany dzwiek klaksonu, ktory powinien byc ciagly. napisz jeszcze, ktory rok firlandera

właśnie ja też tak mam.sygnał ciągły ale jednak zdecydowanie przerywany.czy są na forum jacyś mechanicy i podpowiedzą co to może być?mój mechanik już mnie wygonił bo tydzień szukał i nie znalazł nic :sad:[/quote]

mój też nie znalazł na początku
ale po 4 tygodniach znalazł
winna była jakaś kątówka czy przekładka , nie pamiętam
po trąbiłem sobie przez tydzień a potem zaczęło przepalać bezpieczniki
pojechałem jeszcze raz do niego , ale już mnie nie przyjął
cycu12
Nowicjusz

Miejscowość: grujec