Klapa bagażnika w Mondeo MK5 się nie otwiera

08 Sty 2020, 16:04

Witam
w Mondeo mam otwieranie na 3 różne sposoby:
1) przycisk na klapie
2) przycisk koło kierownicy
3) przycisk na kluczyku
Żadna metoda nie sprawia że, klapa się otwiera. Bezpieczniki sprawdzone okablowanie w klapie również. Klapa otwarta od środka ale cały system jak nie działał tak nie działa :/
machu4123
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Mielec
  • 08 Sty 2020, 17:31

Wygląda na to że problem jest z modułem, możesz sprawdzić podłączenia kabli do niego ewentualnie ich wypięcie i ponowne podpięcie. Wcześniej jednak warto sprawdzić jakie są błędy zapisane w sterowniku.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

23 Kwi 2022, 08:34

Witam, jak można otworzyć awaryjne klapę bagażnika od środka?
    Jeniu4
    Obserwowany

23 Kwi 2022, 08:55

No niestety ale w Mondeo MK5 czy też w starszym MK4 nikt tego nie przewidział i jest z tym spory problem. Nie ma też większego znaczenia czy klapa jest elektrycznie otwierana czy też nie, choć w przypadku tego pierwszego winny mogą być zaśniedziałe, podrdzewiałe złącza. Musisz dostać się od bagażnika od środka zdjąć osłonę i w pierwszej kolejności sprawdzić czy nie ma problemu na złączach jak wspomniałem. Jak to nie pomoże trzeba będzie kombinować w inny sposób ale prosto nie będzie.

Zerknij sobie na ten filmik z modelu MK4 być może coś Ci pomoże.

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody elektryczne – co warto wiedzieć?
      Przyszłość motoryzacji będzie elektryczna – co do tego nikt nie ma wątpliwości. Co to oznacza w praktyce? Ile kilometrów można przejechać samochodem wyposażonym w taki napęd? Czy zadziała w deszczu? Jak zmieni ...