Klasa średnia do 15k.

17 Sty 2012, 11:48

Witam,
poszukuję j/w tytule tematu auta klasy średniej w kwocie do 15 tys złotych (maksymalnie).
Czego oczekuję:
-przede wszystkim niskiej awaryjności
-ładnego wnętrza
-dobrej pracy silnika na gazie
-mocy powyżej 120-130 KM/przyspieszenia min w granicach 10s 0-100 km/h
-przestrzeni.
Nie interesują mnie:
-auta francuskie
-auta włoskie.
Typ nadwozia - najchętniej kombi.
Do tej pory moim liderem była Primera P11.144, czyli po liftingu. Jeżdżę obecnie przedliftingową 2.0 i spełnia wszystkie kryteria w zasadzie... oprócz wnętrza. Z tego względu zaczynam się rozglądac jednak za czymś innym. Moje typy:
-Mondeo MK3 2.0 145KM
-A4 B5 1.8/1.8T
-V40
-ew BMW E39.
Proszę o opinie na temat tych samochodów, ale jestem otwarty także na inne propozycje. Dzięki z góry.
sebalzk
Początkujący

Miejscowość: WWA

19 Sty 2012, 10:20

Jeżeli stać Cię na utrzymanie takiego samochodu,to polecam Mondeo MK3 2.0 145KM- solidne auto i spełnia wszystkie Twoje wymagania. Przygotuj się tylko na wysokie spalanie.
Autofocus
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 06 1998

02 Mar 2012, 15:42

Podbijam.
Z racji, że w tygodniu miałem małą stłuczkę będę jednak zmuszony zmienic auto, najprawdopodobniej jeszcze w tym miesiącu.
Kryteria się nie zmieniają. Kasa maks maksów 15 tys (wolałbym mniej).
Odrzucam jedynie wszystko ze stajni Fiata, Renault i to chyba tyle. Z góry dzięki za odpowiedzi.
sebalzk
Początkujący

Miejscowość: WWA
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Dlaczego kierowcy ignorują znaki drogowe?
    Według informacji płynących z Komendy Głównej Policji najczęściej wystawiane mandaty dotyczą przekraczania dozwolonej prędkości oraz za wykroczenie względem pieszych. Najnowsze badania pokazały, że prowadzący pojazdy ...