REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
aborygen27 napisał(a):1. Opel insignia A - Podobno awaryjna elektronika ale u mnie w pracy dwie takie jeżdżą i właściciele nie narzekają. Silnik 1.6T lub 2.0 diesel są chyba ok?
aborygen27 napisał(a):2. Citroen C5 3 - Ma dobre opinie w sieci. Z silników to 2.0 pod lpg lub 2.0HDI? Wizualnie wersja kombi bardzo mi się podoba
aborygen27 napisał(a):3. Renault Laguna 3 - Wersja kombi mi się podoba i ponoć bezawaryjne i tanie w naprawie auto. Z benzyn to 2.0T? Diesle podobno dobre tylko paliwożerne? Kolega ma megane 3 z 2.0dci i mówi, że nie potrafi zejść poniżej 8l w cyklu mieszanym.
aborygen27 napisał(a):4. Ford Mondeo Mk 4 - Liftback bardzo mi się podoba wizualnie. Tylko tu pozostają tylko diesle do wyboru? 2.0TDci to chyba to samo co HDI?
aborygen27 napisał(a):5. Kia Optima - Bardzo mi się podoba ale silniki podobno dużo palą, średnio jadą a bagażnik ma bardzo kiepski otwór załadunkowy.
aborygen27 napisał(a):6. Volkswagen passat b7 - Wizualnie nawet spoko ale z silników chyba tylko 2.0TDI a i o nim słyszałem różne opowieści, że niby poprawione a nadal pompa paliwa siada i inne przykre rzeczy. Ale ile w tym prawdy to wy mi powiedzcie
aborygen27 napisał(a):Octavia 3 do 35k to też tylko 1.6tdi i to ze sporym przebiegiem. Patrzyłem na Skodę ale w moim budżecie niestety tylko 1.2tsi lub 1.6tdi do wzięcia.
Trevor napisał(a):Ten 1,2 tsi wbrew pozorom pali mało, a charakterystykę ma sto razy lepszą niż niejedno 2,0/150 wolnossące
Trevor napisał(a):pytanie akademickie dyrektorze tego forum panie Galakty, które auto skuteczniej przyspieszy po wciśnięciu gazu jadąc w użytecznym zakresie obrotów z silnikiem nr 1 czy 2?
galakty napisał(a):Moment klepie w plecy i Ci się wydaje że jest przyjemniej.
szybki napisał(a):Źle to ująłeś, jest przyjemniej a laik myśli że szybciej