Samochód do 25-30k (cabrio z hardtopem)

23 Maj 2022, 21:50

Cześć wszystkim. Rozglądam się za ciekawym cabrio, chciałbym zmieścić się w kwocie 25-30k zł. Auto byłoby używane na co dzień.

Wymagania:
- hard-top regulowany elektrycznie
- ekonomiczny i wytrzymały silnik, fajnie gdyby była to jednostka benzynowa (możliwa instalacja LPG), niemniej jednak jestem w stanie rozważyć silniki Diesla
- najchętniej rocznik 2010+ (lub coś minimalnie starszego, gdyby znalazł się egzemplarz godny uwagi)
- 4 miejsca (chociaż wiem, że w tego typu pojazdach przestrzeń z tyłu jest raczej symboliczna)
- klima

Modele, które mam na oku, to:
- Renault Megane 3 CC
- Volvo V70
- VW Eos 2 gen.

Niestety w sprawie wyboru jednostki silnikowej jestem kompletnym laikiem.
Na czym najbardziej skupić się szukając takiego auta?
Z podstawowych rzeczy, na pewno sprawdziłbym stan karoserii miernikiem grubości lakieru, sprawdzenie samochodu na stacji kontroli pojazdów + wizyta na myjni.
Czytałem, że niezależnie od typu dachu często występują problemy z uszczelkami i ciężko znaleźć warsztat, który podejmie się naprawy (co trochę mnie niepokoi ze względu na to, że auto stałoby "pod chmurką)

Na dobry początek wrzucam 2 oferty, które mnie zainteresowały. Jestem ciekawy, co o nich sądzicie:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Może macie jakieś inne propozycje, oprócz tych wspomnianych wyżej?
szczypek1337
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Superb Combi - czwarta generacja modelu
    Czwarta generacja modelu Superb Combi kontynuuje swoją triumfalną ścieżkę z jeszcze bardziej dopracowanym projektem, obszerną i niezwykle wygodną przestrzenią oraz innowacyjnymi rozwiązaniami technologicznymi. Nowy model ...