Aguero10 napisał(a):Koledzy proponuję różne Fiaty 125p,Polonezy itd.Ale odrazu mówię fajne auta ale nie moja bajka wolę Niemieckie nietuzinkowe auta.
Prawidłowe podejście
7 tys. zł to budżet mocno ograniczony na ładne e30. Za to kupisz z powodzeniem egzemplarz do dopieszczenia, dla którego jeszcze będzie nadzieja na przywrócenie do lat świetności.
Za 7 tys. kupisz e30 1.6-1.8 w DB stanie blacharskim do drobnych poprawek albo z R6 pod maską niestety z blacharką będzie gorzej.
Śpiesz się z zakupem, e30 na wiosnę zdrożeją jak zawsze.
Starą trójeczkę uważam za samochód wprost idealny by zacząć przygodę z klasykami.
Części ogólnodostępne i bardzo tanie a samochód przesadnie prosty w naprawach.
Żaden inny tani klasyk nie da Ci też tyle radochy z jazdy co e30
Tak na szybko podsyłam kilka moim zdaniem wartych zainteresowania egzemplarzy:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] tylko raczej nie ma wspomagania. Jeździłem rok e30 bez wspomagania, nie sprawiało mit o większego problemu ale może to dlatego, że krzepy w łapie mi nie brakuję ;p Nie mniej jednak dla mniej wprawionego przy parkingowych manewrach kręci się ciężko.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] to mój zdecydowany faworyt, choć za te emblematy mpower i tuning bym poprzedniego właściciela za jaja powiesił
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] wygląda ok
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ta również
[link do oferty na Allegro wygasł] nie wiem jak patrzysz na diesla... ale skoro myślisz o swapie
![Szczęśliwy :D]()
Poszukaj na olx. W miejscowości koło starszy pan sprzedawał ładą e30 w wąskiej lampie, kolor kośći słoniowa. Niestety z mułowatym dieslem ale w 100% oryginalna i nie pognita. Gadałem z tym dziadkiem rpzez telefon chyba z pół godz. tak opowiadał o tej e30.
Gdybym nie skusił się na e34 to wziął bym tą e30 z pewnościa.
Niestety ogłoszenia już nie ma:( Tak wyglądąła ta w Kole:
http://img32.olx.pl/images_tablicapl/13 ... d-kolo.jpghttp://img31.olx.pl/images_tablicapl/13 ... yzacja.jpgO e30 mógł bym Ci pisać godzinami. Jak masz konkretne pytania to śmiało pisz, chętnie odpowiem.
Ten passat proponowany wyżej też jest ekstra opcją:D
[link do oferty na Allegro wygasł]