Klasyk/oldtimer czy coś nowszego? :)

06 Maj 2015, 18:49

Cześć, zakładałem podobny temat jednak nie dostałem oczekiwanych odpowiedzi, a dodatkowo zmieniły się trochę moje wymagania.
Szukam auta którym będę jeździł w większości po mieście (tak ok 75%-85%), ale wiadomo że też zawsze gdzieś się dalej poleci. Zależy mi aby auto nie było za duże (najlepiej 3 drzwiowe), paliło rozsądne ilości benzyny (interesuje mnie benzyniak) i nie było zbytnio drogie w utrzymaniu. Każdy by wybrał jakiś typowy dupowóz, jednak ja rozważam także coś starszego z duszą, co się wyróżnia, ponieważ podobają mi się starsze auta i ogólnie pojazdy z dawnych lat. Posiadam kilka motocykli starszych dlatego też interesują mnie starsze auta. Prosiłbym abyście doradzili mi i ewentualnie zaproponowali jakieś autka :ok: :)
Jeśli chodzi o typowego dupowoza to zastanawiałem się nag VW Golf'em V z silnikiem 1,6 105 km (może jakieś opinie na jego temat albo alternatywa?) ;)
Jeśli chodzi o budżet to będę miał tak do 20k ;)
Pozdrawiam :)
Zmuda
Nowicjusz

Auto: Nie mam

06 Maj 2015, 18:51

Golf V ma parę niedoróbek i silnik, który pali bardzo dużo i wcale nie jedzie. Już w IV się nie sprawdzał.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

06 Maj 2015, 20:32

Uprzedze propozycje innych użytkowników :mrgreen: jeśli klasyk to może BMW E30/E34? Do 20k nie dość że będziesz miał wychuchany egzemplarz to jeszcze kasa Ci zostanie na jakieś dobre alu czy coś :wink:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
linki przykładowe.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczniej w czystym samochodzie
    Świeżo umyty samochód nie tylko lepiej się prezentuje – czyste szyby, lusterka i światła to warunek bezpiecznej jazdy. Kierowca powinien zadbać o to zwłaszcza przed wyjazdem w dłuższą trasę. Jednym z podstawowych ...
    Ekologiczne taksówki elektryczne Nissan LEAF w Zurychu
    Po Amsterdamie, Nowym Jorku, Tokio, Meksyku i Sao Paulo także Zurych będzie dysponował flotą stuprocentowo elektrycznych taksówek Nissan LEAF oferujących przewozy w największym mieście Szwajcarii. Elektryczne taksówki ...