Klej

23 Lip 2008, 08:58

witam kupilem nie dawno znaczek (logo) VW tyl , poniewaz stare mi ukradziono , chcialbym sie dowiedziec czy musze zastosowac jakies specjalne kleje czy cos innego aby logo mocno sie trzymalo przez nastepne pare lat
czesc jestem grzes
krree
Początkujący

Miejscowość: dąbrowa gónicza

23 Lip 2008, 14:11

Klej powinien być już na logo od strony,którą przyklejasz je do karoserii.Zazwyczaj najpierw trzeba zdjąć papierowe zabezpieczenie kleju.Przed przyklejeniem go na samochód,miejsce to,umyj z brudu i poczekaj aż dokładnie wyschnie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

24 Lip 2008, 12:29

no mam na znaczku trzy paski pokryte klejem ale nie weim czy to wystarczy bo sa to dosyc cienkie paski
czesc jestem grzes
krree
Początkujący

24 Lip 2008, 21:38

Jak miejsce klejenia na samochodzie dobrze wyczyścisz,to nie powinno się odkleić.Na takich rzeczach są raczej dobre kleje.Musisz tylko równo przykleić,tak,żeby nigdzie nie odstawało.Bo jak będzie jakaś nierówność,to dostanie się tam woda i powolutku z czasem będzie odklejała to logo.Ale zazwyczaj nie ma z tym problemów.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

25 Lip 2008, 11:08

ok dzieki pomogles mi jakby nie ty bym kleil jakims gownem i pewnie by odpadlo THX wielkie
czesc jestem grzes
krree
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak producenci kamuflują swoje prototypowe modele?
    Na kultowym Goodwood Festival of Speed po raz pierwszy w warunkach drogowych Toyota pokazała nową Suprę. Ale sportowego coupé nie mogliśmy podziwiać w całej okazałości, bowiem jego nadwozie zostało pokryte skutecznym ...