Klejenie przedniej szyby

10 Sty 2015, 11:50

Witam!
chciałbym się spytac czy kleiliście juz kiedyś szybe sami? Znalazłem jakieś filmiki i preparaty do klejenia szyby,a le czy są one skuteczne? Ktos mógłby mi powiedziec coś więcej na ten temat? Dodam, ze pęknięcie nie jest duże ok. 0,5 cmx1cm
sz0rek
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 07 2014
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.6 TDI 105 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

13 Sty 2015, 13:49

Nie opłaca się tego robić samemu jak masz tak małe pęknięcie podjedź do warsztatu który się w tym specjalizuje to będziesz miał gwarancję że jest zrobione dobrze.

Pękła mi kiedyś szyba na ok 10cm było sucho więc od razu przykleiłem taśmę klejącą żeby nie zabrudzić pęknięcia pyłkami. Po czym udałem się do zakładu który zajmuje się naprawą pękniętych szyb. Zostało to wykonane w taki sposób że jak się przyjrzysz dobrze na szybę to tylko w jednym miejscu widać tak jak by leżał na szybie kawałek włosa. Cała reszta gdzie było pęknięcie jest ne widoczna! To co jest ważnie to zabezpieczenie pęknięcia przed dostaniem się do niego nieczystości. Wtedy jest szansa że nie będzie śladu.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Salon Volvo 100 km od koła podbiegunowego
    Samochody Volvo od ponad 85 lat powstają w Szwecji, kojarzącej się z surowym, polarnym mrozem i śniegiem. Najdalszy salon tej marki znajduje się w miasteczku Gällivare . Miejscowi twierdzą, że to tylko 4 godziny drogi ...