witam państwa zakupiłem leona 1 z silnikiem 1.4 16v i no klekota jak że przesiadłem się z forda focusa z którym miałem złe przeżycia takie jak wymiana silnika i ogólnie strata pieniędzy to cały czas mnie te stukanie martwi czytałem że to normalne w tych silnikach że on już tak sobie klekocze i jedyny sposób to wymiana tłoków która wiąże się z kosztami takimi jaka wartość auta więc w moim przypadku odpada ale do rzeczy mi nie przeszkadza sam dźwięk ale bardziej myśl że może do doprowadzić do czegoś gorszego i tu pytanie czy te tłoki sobie tak stukają i będą stukały bez skutków ubocznych czy jednak może coś się stać ja potrafię jechać i wszystko wyłączyć żeby posłuchać czy przypadkiem mocniej nie stuka haha już jakieś przewrażliwienie wiem że wiele osób mówi że stuka im na niskich obrotach ja słyszę je do 3 tysięcy i to nie taki stuk a bardziej tykanie przyśpieszające wraz z wzrostem obrotów leje olej 10w40 a też czytałem że pomaga i je troszkę uspokaja wymiana na 5w50 co myślicie ktoś próbował? Mogę jeździć bez obaw?
Lexus UX z najwyższymi wynikami w testach zderzeniowych Amerykański ośrodek badawczy Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) sprawdził poziom bezpieczeństwa nowego Lexusa UX. Konstrukcja crossovera i zainstalowane w nim systemy bezpieczeństwa okazały się tak skuteczne, że ...
Jak dużo samochodów na naszych drogach wymaga wizyty w warsztacie? Kierowcy w Polsce wciąż bagatelizują bieżące czynności związane z utrzymaniem samochodów, które przekładają się na stan techniczny. To główny wniosek płynący z kontroli przeprowadzonych w ramach akcji ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.