witam państwa zakupiłem leona 1 z silnikiem 1.4 16v i no klekota jak że przesiadłem się z forda focusa z którym miałem złe przeżycia takie jak wymiana silnika i ogólnie strata pieniędzy to cały czas mnie te stukanie martwi czytałem że to normalne w tych silnikach że on już tak sobie klekocze i jedyny sposób to wymiana tłoków która wiąże się z kosztami takimi jaka wartość auta więc w moim przypadku odpada ale do rzeczy mi nie przeszkadza sam dźwięk ale bardziej myśl że może do doprowadzić do czegoś gorszego i tu pytanie czy te tłoki sobie tak stukają i będą stukały bez skutków ubocznych czy jednak może coś się stać ja potrafię jechać i wszystko wyłączyć żeby posłuchać czy przypadkiem mocniej nie stuka haha już jakieś przewrażliwienie wiem że wiele osób mówi że stuka im na niskich obrotach ja słyszę je do 3 tysięcy i to nie taki stuk a bardziej tykanie przyśpieszające wraz z wzrostem obrotów leje olej 10w40 a też czytałem że pomaga i je troszkę uspokaja wymiana na 5w50 co myślicie ktoś próbował? Mogę jeździć bez obaw?
Green Future - ekologiczna przyszłość SKODY SKODA jeszcze bardziej angażuje się w działalność związaną z ochroną środowiska, wytwarzając ekologiczne samochody i wprowadzając efektywne wykorzystanie zasobów. Przyjęte przez SKODĘ działania "Green Future" mają ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.