REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
A kiedy wymieniałeś płyn w klimatyzacji???
nie ma sensu chłodzić bardziej niż 17 st.C, manualna oczywiście może chłodzić i chłodzić, automatyczna będzie utrzymywać temperaturę.
wg mnie najlepiej puścić nawiew na przednią szybę, wtedy chłodek rozchodzi się w miarę równomiernie, a podczas deszczu pomaga odparowywać szyby
piotrauto napisał(a):1.A kiedy wymieniałeś płyn w klimatyzacji???
ja niewymienialem jak go sprowadzalem, przeciez ten płyn sie nie zużywa
piotrauto napisał(a):2.nie ma sensu chłodzić bardziej niż 17 st.C, manualna oczywiście może chłodzić i chłodzić, automatyczna będzie utrzymywać temperaturę.
przeciez temp 17C to nie jest ta temp kiedy nam jest przyjemnie chłodno, nie da sie np schlodzic do tych 12-15C?
piotrauto napisał(a):3.wg mnie najlepiej puścić nawiew na przednią szybę, wtedy chłodek rozchodzi się w miarę równomiernie, a podczas deszczu pomaga odparowywać szyby
jesli deszczu niema to gdzie najlepiej ustawić chłodne klimatyzowane powietrze na głowę i klatkę piersiową i ręce, na szyby, czy na nogi, szyby i nogi?
1. ja caly czas jezdzę na klimatroniku ustawionym 16-17C w koszulce i jakos mi zimno nie jest a nawet ciepło, myslalem ze klima jest w stanie schłodzic do tych 12C
2. to jak nie na twarz to gdzie powinno powietrze wiać z klimy na szyby