Klima nie dmucha do kabiny

30 Kwi 2012, 17:42

Witam,
może ktoś z forumowiczów spotkał się z podobnym problemem jaki jest u mnie, więc proszę o poradę. Mój samochód to VW Golf 5 1,9 TDI 105KM - 2005 rok jedyny problem to nawiew klimatronica. Od kilku dni kiedy mam taki objaw - włączam klimę uruchamia się kompresor i mam chłodzenie przez ok. 1 minutę po tym czasie klima dalej chłodzi jednak nie do kabiny lecz gdzieś na zewnątrz jakby wszystkie klapy od nawiewu coś pozamykało. Wyłączam klimę i pozostawiam sam nawiew jest ok powietrze dmucha wg ustawień - na szybę, na nogi itd jak tylko włącze klimę znowu to samo ukrop wewnątrz a chłodzę chyba silnik :D
W autotescie climatronica od 2 lat ten sam błąd 71 i takich problemów nie było.
Prosze o pomoc.

Dzisiaj, żeby było ciekawiej to sam nawiew też zamyka wszystkie klapki .... czyżby problem leżał po stronie sterowania panelem ?
marmed
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1989
Auto: VW Golf 5

03 Maj 2012, 10:00

Podłącz kompa i sprawdż wszystkie serwomotory od przesłon.
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Legendarna SKODA 966 Supersport
    Jedyny zachowany egzemplarz wyścigowej ŠKODY 966 Supersport odzyskał swój blask dzięki pieczołowitej pracy specjalistów marki. Jeden z najefektowniejszych okazów czechosłowackiej sceny wyścigowej ...