Klima nie dmucha

11 Kwi 2019, 21:58

Witam wszystkich!
Zanim oddam auto do mechanika chciałbym zapytać was co mogło stać się z moją klimatyzacją, może macie jakieś rady sugestie.
BMW f10 520d 2010r
Nadmuch działa ok wieje zimne i ciepłe powietrze wedle ustawień, problem zaczyna się gdy wciskam guzik klimy ''Śnieżka'' po chwili słychać z pod schowka od strony pasażera pojedynczy stuk i tak jakby zaczęło dmuchać wewnątrz deski a z kratek przestaje wiać jakikolwiek wiaterek, po wyłączeniu klimy znowu zaczyna wiać z kratek a po ponownym włączeniu klimy problem znów powraca słychać że wieje ale nie z kratek.
Zauważyłem że na wyższych wartościach temperatury nawet po włączeniu klimy wieje z kratek ale gdy tylko skręce do 16 stopni przestaje wiać z kratek ale słychać że wieje.
Teklo1990
Obserwowany

12 Kwi 2019, 15:57

Zobacz co się dzieje z klapą obiegu wewnętrzny/zewnętrzny czy ona po włączeniu klimy zamyka się, a może nie domyka i powstaje jakiś problem. To stuknięcie może sugerować zmianę jej położenia.

To tak na szybko co mi przyszło do głowy.

Pod deską nie czujesz że gdzieś wieje jak nie leci z nawiewów?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator średniej prędkości
    Prędkość taką można obliczyć dzieląc wskazania licznika przejechanych kilometrów przez czas pokonania tej drogi. W ruchu jednostajnym prędkość chwilowa, z jaką porusza się ciało, jest równa prędkości średniej. ...
    Mitsubishi na Pikes Peak International Hill Climb
    Firma Mitsubishi Motors Corporation (MMC), wystawi w legendarnym wyścigu górskim Pikes Peak International Hill Climb dwa samochody z napędem elektrycznym (EV). MMC spróbuje wygrać wyścig w kategorii samochodów ...