REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Dokładnie najpierw czyścisz i wymieniasz filtry. Podczas czyszczenia klimy wyciągasz filtr i najlepiej odgrzybić parownik specjalnym preparatem z sondą. Dodatkowo można zrobić odgrzybianie poprzez ozonowanie ale ono nie zastąpi tego pierwszego.Hal9000 napisał(a):czy ma znaczenie w jakiej kolejności to zrobię? Najpierw czyszczenie, pozniej filtry?
Tu problem może być z klimatronikiem, dobrze by było sprawdzić czy po czyszczeniu coś się zmieni. Jak nie to warto sprawdzić czy nie ma błędów ewentualnie wyczyścić czujnik temperatury wewnętrznej.Hal9000 napisał(a):ogrzewanie działa jakby... losowo, raz grzeje mocno, innym razem prawie w ogóle, wyłączę silnik, włączę i znowu grzeje. Co to może być?
To jest automatyczna klimatyzacja dwustrefowa.Hal9000 napisał(a):To jest Chrysler 300C 1. generacji, nie jestem pewien jaka to dokladnie klima, ale wyglada tak
Dokładnie czyścisz przed założeniem nowego filtra. Po jego założeniu możesz przeprowadzić odgrzybianie poprzez otwór którym wylatują skropliny z pomocą preparatu z sondą o którym pisałem ale wcześniej warto wszystko dobrze wyczyścić.Hal9000 napisał(a):Zastanawialem sie czy po prostu nie jest tak, ze jesli przewody sa zagrzybione, to najpierw powinno sie nimi zajac, bo syf poleci na nowe filtry (?).
A próbowałeś ustawić 21 lub więcej? Przy obecnych wahaniach temperatury zewnętrznej i tym że raz świeci słońce a raz nie czasem klimatyzacja potrzebuje chwili zanim zadana temperatura ustabilizuje się. Musisz ją jeszcze poobserwować, najlepiej jak będzie na zewnątrz powyżej 12-13 stopni.Hal9000 napisał(a):Nie wiem czy wszystko jest ok, zauwazylem tez takie cuś, ze jesli ustawiam na 20 stopni to jest mi za zimno, a na 20.5 po chwili za cieplo, jesli to moze cos powiedziec o problemie
Tych kanałów nikt nie czyści ręcznie w środku więc to dodatkowy koszt. Pytanie ile tego płynu było i jak głęboko poleciał. W tym przypadku tylko wycena indywidualna.tomol9548 napisał(a):Moje dziecko wlało do wylotników plyn-do-baniek-mydlanych. To będzie droższe czyszczenie czy w normalnej cenie ???