REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Piter napisał(a):Powiem krótko...jak chcesz używać klimatyzacji i nie chorować np. przeziębienia to ustawiaj temperaturę "mądrze". Wiesz co? Podam Ci przykład, jadę ostatnio z kolegą, a on...klima włączona i 16 stopni C, a na dworze mieliśmy tydzień temu prawie 25 stopni C, w aucie wiadome, że więcej...gdybym nie przestawił na 22 stopnie C to pewnie ten post pisałbym mając katar itd. To teraz konkretniej, nie może być dużej różnicy temperatur, ja proponuję ustawiać na 21,5-22,5 stopnia C jak masz klimatyzację automatyczną, jak manualną to mniej więcej jak zaczyna się czerwona skala, po prostu musisz wyczuć, bo 16 stopni C...fajnie, chłodzi, ale jesteś od razu przeziębiony. Pozdrawiam
qki007 napisał(a):Piter napisał(a):Powiem krótko...jak chcesz używać klimatyzacji i nie chorować np. przeziębienia to ustawiaj temperaturę "mądrze". Wiesz co? Podam Ci przykład, jadę ostatnio z kolegą, a on...klima włączona i 16 stopni C, a na dworze mieliśmy tydzień temu prawie 25 stopni C, w aucie wiadome, że więcej...gdybym nie przestawił na 22 stopnie C to pewnie ten post pisałbym mając katar itd. To teraz konkretniej, nie może być dużej różnicy temperatur, ja proponuję ustawiać na 21,5-22,5 stopnia C jak masz klimatyzację automatyczną, jak manualną to mniej więcej jak zaczyna się czerwona skala, po prostu musisz wyczuć, bo 16 stopni C...fajnie, chłodzi, ale jesteś od razu przeziębiony. Pozdrawiam
No i właśnie ja się tak doje... :/ ale całe życie człowiek się uczy, teraz już wiem że nie można robić dużej różnicy temperatur a już na pewno nie dawać na twarz całego zimna..