Klimatyzacja Kuga I ciepłe powietrze z jednej strony a z drugiej zimne

11 Lip 2020, 08:35

Witam. Mam problem z Kuga jakiś czas temu klimatyzacja mi wariowała od strony kierowcy ciepłe powietrze od pasażera zimne. Czy za to będzie odpowiedzialny silniczek klapy? Jeśli tak to gdzie się on znajduje?
Dawid100
Obserwowany

11 Lip 2020, 19:02

Może być silniczek, może być sterownik, może być klapa itd itd. Podłączyć się pod kompa, zrobić test klimy i będzie wiadomo.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

21 Lip 2020, 11:00

Dawid100 napisał(a):Czy za to będzie odpowiedzialny silniczek klapy? Jeśli tak to gdzie się on znajduje?
Tak jak pisze @MotoAlbercik ale najczęściej to wina samego silniczka klapy. Silniczki znajdują się w okolicach nagrzewnicy często głęboko do deską i nie zawsze jest do nich prosty dostęp.

Zobacz sobie jak wygląda taki silniczek np. na allegro będzie ci łatwiej go zlokalizować w samochodzie.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

13 Sie 2020, 12:30

Dokładnie. Albo klapy albo silniczek. Z tego co wiem to trzeba wymontować pół przedniej tapicerki
mirekmirpoga
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC Matte Prototype
    Wersja LC 500h Matte Prototype to najnowsza odsłona coupé Lexusa, zaprezentowana na Barcelona Motor Show 2019. Samochód pokryto lakierem Space Orange, inspirowanym barwą zachodzącego słońca. Powłoka jest matowa, ...
    Toyota Yaris Hybrid-R - sportowa hybryda
    Toyota Yaris Hybrid-R, która w wersji koncepcyjnej zadebiutowała podczas Salonu Samochodowego we Frankfurcie, łączy zaawansowaną technologię pochodzącą z seryjnego Yarisa Hybrid, z wyczynowymi rozwiązaniami znanymi ...