REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Minimum 100zł ;/ i nie wszędzie liczą za ilość gram czynnika tylko np. mają jedną cenę dla klimatyzacji o pojemności do 600g niezależnie od czynnika serwis klimy to 200 - 250zł. Zależy do warsztatu.MotoAlbercik napisał(a):zależy ile kosztuje u ciebie podłączenie pod maszynę - w mojej okolicy kosztuje to 50 - 80 zł
Nie chciał się załączyć na postoju i nie dało się sprawdzić ciśnienia. Nawet przy zwiększonych obrotach. Układ jest szczelny bo przez rok ubyło jakieś 50 gram czynnika z 350. Natomiast załączyła mi się później na trasie i po jakimś czasie znowu przestała działać. I tak działa kiedy jej się podoba nie zawsze związane jest to z obrotami.MotoAlbercik napisał(a):Ale można przecież sprawdzić ciśnienia jakie daje kompresor podłączając manometry.
ArteK napisał(a):Nie chciał się załączyć na postoju i nie dało się sprawdzić ciśnienia.
U mnie nie ma klimatronika, patrzyłem właśnie tam i nie widziałem ale przyjrzę się jeszcze raz.MotoAlbercik napisał(a):Jak jest klimatronic to sterownik jest pod poduszką z tego co kojarzę.
Tego już nie wiem czy tak robili ;/MotoAlbercik napisał(a):No ale dlaczego w takim razie nie zasterowali kompresora bezpośrednio z np. akumulatora?
Okablowanie sprawdzałem i nie widziałem nigdzie problemów. Czy na wtyczce do zaworu w sprężarce napięcie powinno się zmieniać w jakiś granicach czy powinno raz się pojawiać a raz nie? Wiesz jak to dokładnie działa?MotoAlbercik napisał(a):A może problemem jest elektryka? Słaba masa, zaśniedziałe wtyczki?