Klimatyzacja po przekładce

26 Cze 2010, 15:02

Ja tez mam ferdka 1,8 i niestety przekladka byzła zrobiona tak na odwal sie . Troche rzeczy zrobilem ale zostala mi jeszcze klima . ktos znam jakis warsztat w poblizu łOdzi gdzie moglibymi ja uruchomic?
kostass
Początkujący

Miejscowość: Łódź

28 Cze 2010, 22:31

mar_pula napisał(a):Czy wymiana sprężarki od klimy w TD4 jest trudna ... tzn czy dużo trzeba zdemontować (?) a jeszcze jedno czy wszystkie sprężarki są we wszystkie modelach identyczne (?)

pobijam

w moim landku problem jest typu że siadła klima tzn sprzęgiełko w sprężarce mechanik który zajmował sie tym zamątował sprzęgiełko inne nie wiem czy od tego modelu i dalej nic powiedział że trzeba wyczyścić cała klimatyzacje .mam pytanie czy to że ta klima nie dział to wina sprężarki czy trzeba czyścic coś bo koszt tego całkiem spory naliczył dzieki z góry
kolednik1945
Nowicjusz

Miejscowość: Świetokrzyskie

15 Lip 2010, 17:14

koledzy powiedzcie mi czy sprężarki klimatyzacji mają takie same mocowania bo na alegro sa różne chciałbym kupić i nie wiem czy będzie pasować ja mam taką zamontowana [link do oferty na Allegro wygasł] i nie moge dostać do takiej spręzarki przewodów chce kupić inna taką do której są dostępne przewody ale nie wiem czy będzie pasować poradzcie Pozdrawiam

[ Dodano: 18 Lipiec 2010 ]
witam ponawiam prośbę ponieważ link na alegro wygasł a wypowiedzi nie można już edytować wklejam jeszcze raz zdjęcie sprężarki jaką mam zamontowaną [link do oferty na Allegro wygasł] . Czy naprawdę nik nie wie czy sprężarki mają takie same mocowania nawet jak dzwonie na ogłoszenia z alegro nikt nie potwierdza że można np. zdemontowaną z TD zamontować do 1.8 prosze niech ktoś się wypowie Pozdrawiam
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...