Witam,
Kupiłem nie dawno Land Rovera 1.8 I.
Mam pytanie odnosnie piszczacych hamulcow podczas hamowania. Tarcze podobno sa Ok.
Slyszalem ze jest jakis plyn ktorym mozna je spryskac to prawda??
pryszczemy tarcze oliwa z oliweka ale nie kupuj w markecie bo jest gorszej jakosci niz oryginalna oliwa z oliwek polecanna przez producenta. dokladnie jaka ta oliwa ma byc poszukaj na stronie producenta i sprawdz czy ci sie klocki nie koncza
rafciuch napisał(a):pryszczemy tarcze oliwa z oliweka ....
Rozumiem tak żeby był lepszy poślizg?? i droga hamowania 2x dłuższa...no i jeszcze jak sie tarcze rozgrzeją to może będzie fajny zapach frytek....
Miałem to samo.....bylem w 3 różnych warsztatach zeby to potwierdzic bo myslalem ze klocki sie koncza....poprostu takie byly. Zmien na cos lepszego np. Ferodo, ATE...
była moja mała bestia - Freelander 2002 1.8 petrol teraz jest Ford S-MAX Titanium
niektóre, tańsze, klocki tak mają, albo się do tego trzeba przyzwyczaić albo zainwestować w coś z wyższej półki. olwkę z oliwek wlej raczej do sałatki.
pozdr.
az td4
Elektryczne i hybrydowe SUV-y – czy to przyszłość motoryzacji? Rynek motoryzacyjny przechodzi obecnie jedną z największych rewolucji w swojej historii. Tradycyjne pojazdy spalinowe powoli ustępują miejsca nowym, bardziej ekologicznym rozwiązaniom. Szczególnie interesującym segmentem ...
Hennessey Venom F5 - jeden z najszybszych samochodów na świecie Hennessey Venom F5 to samochód produkowany przez amerykańską firmę Hennessey Performance. Jest to jeden z najszybszych samochodów na świecie, stworzony z myślą o oferowaniu niezapomnianych wrażeń z jazdy. Venom ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.