Klimatyzacja volvo

27 Cze 2008, 22:01

jak włacze klimatyzacje to strasznie z niej na poczatku smierdzi nie wiem dlaczego czy moze jest za mało tego płynu. i bardzo silnik trzyma jadac na 4 na obrotach 4000 musze zmienic na 3 bo sie nie moze uciagnac po prostej drodze co jest
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

28 Cze 2008, 08:57

A kiedy ostatnio byłeś w przeglądzie klimy i wymieniałeś filtr kabinow?To,co śmierdzi,to z pewnością grzyby,które porobiły się w kanałach nadmuchu.Nie napisałęś,czy klima wogóle się włącza i czy chłodzi jak powinna.I skąd wiesz,że to sprężarka klimy hamuje silnik,a nie coś innego?Chyba,że hamowanie silnika zaczyna się po włączeniu klimy.Wówczas prawdopodobnie poprostu się zatarła,czego przyczyną może być uszkodzonie czujnika ciśnienia w uklładzie klimatyzacji i brak czynnika chłodzącego.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

28 Cze 2008, 15:30

na przegladzie kilimy nie byłem jeszcze bo samochodó nabyłem nie dawno. klima chodzi na 100% tylko własnie bardzo smierdzi. a to ze mi zwalnia samochód to wiem z tad ze jak sie rozpedze i wcisne przyscisk zeby sie załaczył to odrazu obroty silnika spadaja
wampir1717
Aktywny

29 Cze 2008, 20:20

Jeżeli więc nie byłeś na przeglądzie klimy,to musisz niestety się tam udać.Musisz zrobić wymianę filtra kabinowego,odgrzybianie oraz sprawdzenie czynnika chłodzącego.To,że sprężarka hamuje silnik,może być spowodowane zbyt małym poziomem czynnika chłodzącego i zepsutym czujnikiem ciśnienia.Te dwa elementy mogły doprowadzić do tego,że sprężarka się zaczyna zacierać,z braku smarowania - w czynniku chłodzącym jest olej,który ją smaruje.Może być tak,że srężarka będzie do wymiany.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

29 Cze 2008, 21:53

ok dzieki za odpowiedz
wampir1717
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...