Kłopot z obrotami w Audi A3

05 Lis 2008, 17:06

Mam kłopoty z obrotami, skaczą mi . Miałam czyszczoną przepustnicę powietrza i po niej było jeszcze gorzej , więc kupiłam nową bo na komputerze wykazało że to właśniemto jest popsute. Kupiłam nie orginalną, na początku było dobrze , a póżniej znowu ten problem się pojawił. Czy ktoś miał taką samą sytuację ?, bo nie wiem co już robić. A może to dlatego że przepustnica jest nie orginalna ? Była bym wdzięczna za konkretne wskazówki. Proszę pisać na priva
Pozdrawiam
AudiA3
Monia01998
Nowicjusz

• 05 Lis 2008, 20:52

Chciałam jeszcze dodać że obroty skaczą najbardziej przy uruchomieniu silnika, i w trakcie wolnej jazdy
    AudiA3
    Monia01998
    Nowicjusz

05 Lis 2008, 22:03

Witam,

Skoro piszesz że tak się dzieje przy niskich obrotach to może przyczyną jest Silnik krokowy który odpowiada za za obroty na biegu jałowym i ssanie przy uruchomieniu silnika i zaraz po.
    Pozdrawiam,
    Artek
    ArteK
    Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
    Miejscowość: Warszawa
    Prawo jazdy: 12 12 1996
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
    Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
    Paliwo: Hybryda
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2016

05 Lis 2008, 23:38

Nie wiem jaki to silnik ale poczytaj to:
    http://www.vag-com.pl/adaptacja-przepustnicy.htm
    andrzej_124
    Stały forumowicz

07 Lis 2008, 19:40

A ten silnik krokowy to ma coś wspólnego z przepustnicą ?? Jestem umówiona na poniedziałek z mechanikiem oczywiście zaufanym, zobaczę co się dzieje. Bo ja myśle że to wina tej przepustnicy
    AudiA3
    Monia01998
    Nowicjusz

07 Lis 2008, 19:51

Właśnie tak miałam ustawianą przpustnicę jak jest napisane w procedurze adaptacji przpustnicy
    AudiA3
    Monia01998
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
      Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
      Hybrydy dominują na rynku aut na prąd
      Polski rynek zelektryfikowanych samochodów zupełnie nie przypomina już tego sprzed kilku lat. W tym roku wybór hybryd i samochodów elektrycznych obejmuje ponad 130 modeli z wszystkich segmentów. ...